Ελλαδα

Στους δρόμους οι μαθητές για ένα καλύτερο σχολείο και μέλλον (εικόνες, video)

Συλλαλητήριο με τη διευκόλυνση της ΟΛΜΕ που κήρυξε στάση εργασίας  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329890-682422.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα ένα καλύτερο σχολείο και παιδεία για όλα τα παιδιά. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυτήν την ώρα είναι κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου και  η Λεωφόρος Αμαλίας (στο ύψος του Αθ. Διάκου).

μαθητικό συλλαλητήριο

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι μαζί με τους γονείς και τους μαθητές παλεύει για:

- Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

- Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών.

- Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

- Στήριξη της ειδικής αγωγής.

- Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικεί 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

μαθητικό συλλαλητήριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ηράκλειο, ενώ από το πρωί μαθητές σε 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομού Ηρακλείου, ενώ το δ.σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00. για τη διευκόλυνση συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης αυτήν την ώρα πορεία μαθητών γυμνασίων και λυκείων στο κέντρο της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ