Ελλαδα

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ στα Γιάννενα

Και αρκετοί μετασεισμοί 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327553-676942.jpg

Ισχυρός σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα Γιάννενα πριν λίγο. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο σεισμός κράτησε για αρκετά δευτερόλεπτα.

Σημειώνεται πως τον ισχυρό σεισμό έχουν ακολουθήσει δύο μετασεισμοί στις 23:18 και στις 23:22, 4,1 και 3,5 βαθμών αντίστοιχα. Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή. Υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία. 

Ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, σε επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΪ ενημέρωσε πως υπάρχουν κάποια θέματα με πτώση βράχων στους γύρω δρόμους χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα μέχρι τώρα με ζημιές ή τραυματισμούς. 

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από δεκαπέντε μικρότερες μετασεισμικές δονήσεις. Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Κοζάνης έκλεισε από καταπτώσεις, ενώ ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν προς τα Πράμαντα και τους Κήπους. Την ίδια ώρα, εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν και στην πόλη των Ιωαννίνων, με δεκάδες κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους και τα μαγαζιά να αδειάζουν μέσα σε λίγα λεπτά.

 

UPDATE 12.25

UPDATE  12.32

UPDATE 1.05

5,2 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ ήταν η ένταση του σεισμού τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Πάτρας εκτιμούσε ότι η ένταση ήταν 5,5 βαθμοί). 

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, στο χωριό Πωγώνι. 

Έχει κινητοποιηθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ