Ελλαδα

Βόμβα στα Εξάρχεια: Άγνωστο αν στόχος ήταν η εισαγγελέας Τσατάνη ή το βιβλιοπωλείο

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ γιατί η βόμβα εξερράγη πιο νωρίς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327289-676250.jpg
ΑΠΕ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Παραμένει άγνωστο ποιος ήταν τελικά ο στόχος της χθεσινής βομβιστικής ενέργειας στα Εξάρχεια. Το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη ή η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη;

Να θυμίσουμε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης στο 112 της Ιπποκράτους. Ήταν τοποθετημένος κοντά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο -που ανήκει σε αστυνομικό- μέσα σε σακούλα. 

Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια - οδός Ιπποκράτους 112

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στην ΕΛΑΣ καθώς η βόμβα εξερράγη λίγα λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που είχε πει ο άγνωστος που έκανε πρειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα η βόμβα έσκασε 5 με 7 λεπτά νωρίτερα και στην ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν να είχε σκοπό τον τραυματισμό αστυνομικών που είχαν σπεύσει να αποκλείσουν την περιοχή. 

Να τονίσουμε ότι πριν από την έκρηξη είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα των Συντακτών. Η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις. «Απόψε εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της οικίας που διαμένει η κ. Γεωργία Τσατσάνη, εισαγγελέας Εφετών. Σας το ανακοινώνουμε διότι αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φύλαξης, αντιθέτως η Πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της, αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακές της», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός.

Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια - οδός Ιπποκράτους 112

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εισαγγελέας είχε υποβάλει ένσταση στο τοπικό Α.Τ. στην οποία ζητούσε την αύξηση ή τη διατήρηση των ανθρώπων στη φύλαξή της, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, δεν απαντήθηκε καν. «Ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Απόψε εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο κινδύνευσε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που ζουν πέριξ της οικίας της», συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, μιλώντας καλά τα ελληνικά, τηλεφώνησε στις 22:22 το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», είπε ο άνδρας στο τηλέφωνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ