- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώηνεισαγγελέα και επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Ο κ. Διώτης κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, όσον αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.
Ο κ. Διώτης από την πλευρά του υποστηρίζει πως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την επίμαχη λίστα επειδή αποτελούσε παράνομο υλικό, επιχείρημα που, όμως, έχουν απορρίψει με βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο εμπόδισε την άντληση στοιχείων που θα συντελούσαν στην διενέργεια φορολογικών ελέγχων.
Ο Ιωάννης Διώτης ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ στις 6 Μαΐου 2011 διαδεχόμενος τον Ιωάννη Καπελέρη, για τον οποίο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη.
Ως πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν υπουργός Οικονομικών, δηλαδή πολιτικός προϊστάμενος του κ. Διώτη.
Αυτή είναι η δεύτερη δίκη για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, αφού έχει προηγηθεί η δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.