- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O δήμος Περάματος δέχεται το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων
Με αίσθημα ευθύνης είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και το ανθρωπιστικό μας καθήκον, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή Σχιστού.
«Απέναντι στη ρητορική του μίσους και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό στέλνουμε μήνυμα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Περάματος σε γραπτή δήλωσή του, ενώ αναφερόμενος στη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, τονίζει ότι στον χώρο πρόκειται να φιλοξενηθούν ταυτοποιημένες οικογένειες προσφύγων, περίπου 500 άνθρωποι κάθε φορά, για 48 έως 72 ώρες το πολύ, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετακινούνται προς στα σύνορα.
Ο δήμαρχος Περάματος τονίζει ότι πρόκειται για στρατόπεδο ανοιχτού τύπου που θα φυλάσσεται από την ελληνική αστυνομία, ενώ στον χώρο θα εξασφαλίζεται η πλήρης σίτιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, που σε συνδυασμό με την παρουσία κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και παιδιάτρων, θα μεριμνεί για τη φροντίδα όλων και ιδιαιτέρως των παιδιών.
Συμπληρώνει, ότι στο συγκεκριμένο κέντρο, θα δημιουργηθούν υποδομές που θα εξασφαλίζουν την ύδρευση, την αποχέτευση, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.