Ελλαδα

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319320-628344.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και την πίεση προς την κυβέρνηση οι αγρότες, αποκλείοντας βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας και εμφανιζόμενοι ανυποχώρητοι στη στάση τους για το ασφαλιστικό.

Σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Νίκαια, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Στις προθέσεις τους είναι να υπάρξει γενικός συντονισμός δράσης, με στόχο να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες τις πιέσεις προς την κυβέρνηση.

Την ερχόμενη Τρίτη, συνεδριάζει στη Βουλή διακομματική επιτροπή-αίτημα, το οποίο είχαν οι ίδιοι θέσει-ώστε να εξετάσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει από το μεσημέρι του Σαββάτου την ΠΑΘΕ στα Τέμπη, ενώ κλειστές μένουν για κάποιες ώρες και οι εναλλακτικές διαδρομές.

Την Κυριακή οι αγρότες εξετάζουν το άνοιγμα του δρόμου στο ίδιο σημείο από τις 12.00 έως τις 6.00, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Επ’ αόριστον «μπλόκο» της εθνικής Κορίνθου- Τρίπολης αποφάσισαν και οι συνάδελφοί τους στην περιοχή, οι οποίοι από το απόγευμα του Σαββάτου έχουν εμποδίσει τη διέλευση, στο ύψος της Νεστάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Σε τετράωρους αποκλεισμούς του λιμένα εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, προχωρούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου. Τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα στην έξοδο της Εγνατίας επί 15 ημέρες, χθες έκλεισαν το δρόμο από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στην περιοχή Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή. Τις περισσότερες ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζεται κανονικά, αφού διακόπτεται κατά περιορισμένα διαστήματα, καθώς οι αγρότες, όπως δηλώνουν, δεν θέλουν να έλθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές τάξεις.

Στη Βόρεια Ελλάδα οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου έχουν προχωρήσει σε 24ωρους αποκλεισμούς σε κεντρικές αρτηρίες: στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, στα Μάλγαρα, την Χαλκηδόνα, αλλά και την Εγνατία και τις παρακάμψεις από τη Θεσσαλονίκη ως τον Έβρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ