- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Όμηρος» ο Αποστόλου στην Κομοτηνή - Νέα επεισόδια με αγρότες
Αποκλεισμένος επί 12 ώρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς «ομηρίας» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στα γραφεία της περιφέρειας Κομοτηνής τα οποία και είναι αποκλεισμένα εδώ και 12 ώρες από εξαγριωμένους αγρότες, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Λίγο μετά τις 20:00 μάλιστα ξέσπασαν νέα επεισόδια με ομάδα αγροτών η οποία πέταξε καπνογόνα και επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο απαιτώντας από τον υπουργό την άμεση απόσυρση των διατάξεων για το ασφαλιστικό, διαφορετικά όπως διαμηνύουν δεν θα του επιτρέψουν να αποχωρήσει από το κτίριο, ούτε προτίθενται να αποχωρήσουν οι ίδιοι.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί 200 περίπου αγρότες από όλες τις περιοχές της περιφέρειας Θράκης επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να εισβάλλουν στο κτίριο για να δουν τον υπουργό ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, νωρίτερα από την προγραμματισμένη για τις 10:30 συνάντησή τους.
Οι άντρες της αστυνομίας όμως τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα έγινε ωστόσο αποπνικτική καθώς οι αγρότες δεν υποχωρούσαν και πέταξαν καπνογόνα και βαρελότα. Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία τους, γεγονός που εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους.
Στη συνέχεια οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίρο και να τους μιλήσει και όταν αυτός αρνήθηκε τότε οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εκ νέου.
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν ότα οι αγρότες μπήκαν στο κτίριο όμως η αντιπροσωπεία με την οποία είχε ζητήσει να συναντηθεί αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον υπουργό ο οποίος ωστόσο όπως δήλωσε θα τους περίμενε γιατί εκτιμά ότι κάποια στιγμή θα πρυτανεύσει η ηρεμία και θα κατανοήσουν ότι η μοναδική οδός είναι αυτή του διαλόγου.
Ωστόσο οι αγρότες επέμεναν ότι δεν θα παραστούν σε καμιά συνάντηση ούτε στην περιφέρεια, ούτε με τον υπουργό αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει άμεσα τα δυο νομοσχέδια που τους αφορούν.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης αγρότες απέκλεισαν τον ΟΓΑ και πέταξαν αυγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα στο νομό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Στο όχημα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα - Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού
Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο
Όσα ζήσαμε στο Allwyn x McLaren Racing: Live in Athens στο ΟΑΚΑ
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο της ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου
24ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων και 3ωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Μόνο από την αριστερή λωρίδα τα αυτοκίνητα
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς
«Ζητήσαμε να αναβαθμιστεί η κατηγορία», λέει ο γιατρός
Πού θα έχει συγκεντρώσεις και τι ώρα ξεκινούν οι διαμαρτυρίες
Τέσσερις συλλήψεις από τις Αρχές
Δείτε το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ
Η πολυτάραχη ζωή του, οι ιδέες που τον καθόρισαν, οι συγκρούσεις με την Εκκλησία και η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Εγκατέλειψαν άρον άρον το όχημα
Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο
Η κρίση αξιών σε πρώτο πλάνο
Από λάθος χειρισμούς του οδηγού ξεκίνησε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.