- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια Κυριακή κάθε μήνα θα γίνεται θρησκευτική λειτουργία στην ιστορική εκκλησία Ροτόντα της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, πράγμα που δημιούργησε αντιδράσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε στη διακίνηση κειμένου διαμαρτυρίας προς συλλογή υπογραφών.
Η διαφωνία έγκειται στο αν ο χώρος θα είχε θρησκευτική, πολιτιστική ή μικτή χρήση- όπως και τελικά αποφασίστηκε. Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι ο υπουργός έκανε χάρη στον τοπικό ορθόδοκο μητροπλίτη κ. Άνθιμο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ροτόντα είναι παγανιστικός ναός του 4ου αιώνα μ.Χ., που στη συνέχεια έγινε χριστιανική εκκλησία, μετά τζαμί και μετά ξανά χριστιανική εκκλησία, παίρνοντας τελικά το όνομα του Αγ. Γεωργίου. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από σεισμό του 1978, επισκευάστηκε και ξάνανοιξε πρόσφατα για το κοινό. Είναι ανακηρυγμένο μνημείο της Ουνέσκο και έχει στεγάσει ορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ έχει προταθεί να λειτουργεί ως διαθρησκευτικό πολυπολιτισμικό κέντρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού
Αναζητούνται οι υπεύθυνοι καταστήματος
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιον κρατούμενο εστιάζουν οι Αρχές
Ποιος είναι ο ρόλος τους
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Επανεκκίνησε χθες, μετά τη θερινή διακοπή, η διαδικασία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.