Ελλαδα

Το Συμβούλιο Εφετών είπε «όχι» στις ιταλικές αρχές για έκδοση των 2 φοιτητών

 Κίνηση να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που κατηγορούνται στην Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316714-624783.jpg

Το συμβούλιο εφετών απέρριψε το αίτημα των ιταλικών αρχών για την έκδοση των 2 από τους 5 φοιτητές προκειμένου να δικαστούν για επεισόδια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο, την Πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

Παράλληλα το δικαστήριο ζήτησε τα αντίγραφα της δικογραφίας και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία εφετών προκειμένου να κινηθεί η σχετική ποινική διαδικασία στην Ελλάδα και να δικαστούν εδώ για τα αδικήματα που κατηγορούνται ότι τέλεσαν στην Ιταλία. Σήμερα και τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστούν οι αιτήσεις για την έκδοση των άλλων τριών με τους δικηγόρους να επιμένουν, ότι οι κατηγορούμενοι δεν πρέπει να εκδοθούν στην Ιταλία και πως το κατηγορητήριο σε βάρος τους είναι αόριστο.

Το αίτημα της Ιταλίας ,που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση» οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ