- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πελάτης πήρε πίσω 21.480 ευρώ από κέντρο αδυνατίσματος
Για υπηρεσίες που δεν του είχαν παρασχεθεί
Με τη διαμεσολάβηση της ανεξάρτητης αρχής του Συνήγορου του Καταναλωτή πελάτης δικαιώθηκε και πήρε πίσω 21.480 ευρώ από πολυδύναμη μονάδα αισθητικής και δίαιτας. Συγκεκριμένα, καταναλωτής ζήτησε να του παρασχεθούν υπηρεσίες αδυνατίσματος και αισθητικής, υπογράφοντας σειρά συμβάσεων και προκαταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 26.253 ευρώ. Αφού έκανε χρήση μέρους του προγράμματος, αποφάσισε να καταγγείλει τις συμβάσεις αυτές και ζήτησε να του επιστραφεί, όπως είχε δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το κόστος του ανεκτέλεστου μέρους των συμβάσεων, το οποίο αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες που δεν του είχαν παρασχεθεί. Οι εκπρόσωποι της πολυδύναμης μονάδας πρότειναν να επιστρέψουν στον καταναλωτή το ποσό των 8.508 ευρώ.
Εκείνος δεν το αποδέχθηκε, ισχυριζόμενος ότι του οφείλεται πολύ μεγαλύτερο ποσό, και υπέβαλε σχετική αναφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Στο πλαίσιο της εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς και ύστερα από δύο συναντήσεις, όπου έγινε ενδελεχής έλεγχος των αποδεικτικών στοιχείων από την αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή, Αθηνά Κοντογιάννη, οι εκπρόσωποι της μονάδας παρέδωσαν στον καταναλωτή το σώμα επιταγής που είχε εκδώσει ο ίδιος, ποσού 6.480 ευρώ και συμφώνησαν να του επιστρέψουν σε έξι μηνιαίες δόσεις το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ. Συμφωνήθηκε, δηλαδή, να αποδοθεί στον καταναλωτή το συνολικό ποσό των 21.480 ευρώ, υπερδιπλάσιο από αυτό που αρχικά είχε προτείνει η μονάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.