- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τοποθετείται στη διαμάχη Θάνου-Τσακυράκη
Διαχώρισαν τη θέση τους μέλη του ΔΣ από την πρωτοφανή κίνηση
Με ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τάσσεται υπέρ της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στην αντιπαράθεσή της με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη, ενώ 3 μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την άποψη ότι η ΕΔΕ «δε νομιμοποιείται νομικά και ηθικά να εκδώσει ανακοίνωση» για το θέμα αυτό.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, αναφέρεται μεταξύ των άλλων, ότι «η άσκηση κριτικής και μάλιστα και η δριμεία κριτική εμπίπτει, επίσης, στον πυρήνα του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης, δεδομένου ότι τόσο το Σύνταγμα της χώρας μας όσο και τα διεθνή και Ευρωπαϊκά κείμενα προστατεύουν όλες τις απόψεις, τόσο αυτές που γίνονται ευνοϊκά δεκτές όσο και αυτές που «ενοχλούν», διότι μ” αυτό τον τρόπο πληρούνται οι απαιτήσεις της πλουραλιστικής ανεκτικότητας και του ανοικτού πνεύματος, χωρίς τις οποίες δεν νοείται Δημοκρατία».
Στην άσκηση κριτικής, όμως, αναφέρει η πλειοψηφία της ΕΔΕ, «τίθενται όρια, που το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν, καθώς και τα διεθνή κείμενα και μεταξύ των ορίων αυτών είναι η προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του ατόμου».
Αντίθετοι με την έκδοση της ανακοίνωσης τάχθηκαν οι Εφέτες, μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, Νίκος Σαλάτας και Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δε νομιμοποιείται νομικά και ηθικά να εκδώσει ανακοίνωση επί ιδιωτικής υποθέσεως, για την οποία έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα
Καθυστερήσεις άνω των 36 μηνών στα Σεπόλια και σε άλλους τέσσερις σταθμούς
Διακοπή κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 10 τόνων - Ποιοι εναλλακτικοί δρόμοι προτείνονται
Βελτιωμένη η εικόνα στο δύσβατο μέτωπο - Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά
Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες
Εκδηλώθηκε σε ορεινή περιοχή μακριά από οικισμούς - Στη μάχη και ελικόπτερο
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά - Σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα ενόψει Σαββατοκύριακου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.