- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιστοποιητικά θανάτου προσφύγων από πνιγμό εκδίδουν οι γιατροί (χειρουργοί, παθολόγοι και παιδίατροι) στο νοσοκομείο της Σάμου, εφόσον οι συγγενείς του νεκρού συναινέσουν, και ακολουθεί ταφή χωρίς να έχει γίνει νεκροτομή, που θα εξακρίβωνε την πραγματική αιτία θανάτου- ενώ μόνο αν οι συγγενείς το ζητήσουν εκτελείται νεκροτομή.
Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας κ. Γρηγόρης Λέων, υπονοώντας ότι στη Σάμο δεν υπηρετεί ιατροδικαστής, συμπληρώνοντας ότι η «αυθαίρετη» διαδικασία εκτελείται υπό την προτροπή της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.
«Είναι λυπηρό σε μία ευρωπαϊκή χώρα να μην τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Οι πνιγμοί είναι βίαιοι θάνατοι και υποχρεωτικά τα περιστατικά αυτά πρέπει να οδηγούνται σε ιατροδικαστική διερεύνηση… Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει, χωρίς ιατροδικαστική εξέταση, την πραγματική αιτία θανάτου ενός ανθρώπου που βρίσκεται νεκρός στη θάλασσα», λέει ο κ. Λέων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες, 25 χώρες και 11 θεματικές ενότητες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
Απέσπασαν πάνω από 175.000 ευρώ
Η συγκινητική ιστορία της Γεωργίας Ξανθοπούλου
Τι ισχύει για τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί πολλές περιοχές της Αττικής
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται
Ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε τις πρώτες δύο γυναίκες στρατονόμους
Κοντά στην πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αερόχημα που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα
Το Μουσείο Πολυγύρου ολοκληρώνεται έως το τέλος Μαρτίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Η πρόληψη ξεκινά πριν από το πρώτο κουδούνι - Έμφαση στην όραση, την ακοή και τη στοματική υγεία των παιδιών
Κάηκαν 38 στρέμματα - Ένας 70χρονος και ένας 64χρονος κατηγορούνται για πρόκληση φωτιάς
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.