Ελλαδα

Νέο ξέσπασμα της μητέρας του Φύσσα για τον Ρουπακιά: «Θα του κόψω το λαρύγγι» (εικόνες)

Την απομάκρυναν από την αίθουσα του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113021-224094.jpg

Ένταση δημιουργήθηκε εκ νέου στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα να ξεσπά και πάλι εναντίον του φερόμενου δολοφόνου του γιου της Γιώργου Ρουπακιά.

Η Μάγδα Φύσσα φώναξε κατά τη διάρκεια της δίκης αναφερόμενη στον άνθρωπο που κατηγορείται πως μαχαίρωσε θανάσιμα το παιδί της: «Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας».

Κι ενώ η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού πέταξε ξανά μπουκάλι με νερό στον Γιώργο Ρουπακιά, με τους αστυνομικούς να κατευθύνονται προς το μέρος της και να την απομακρύνουν. Τότε, η Μάγδα Φύσσα απευθυνόμενη σε αυτούς τους είπε: «Τι θέλετε; Να του προστατέψετε; Θα του κόψω το λαρύγγι».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μεσοδιάστημα των ολίγων δευτερόλεπτων μέχρι οι αστυνομικοί να την απομακρύνουν, ένας εκ των συνηγόρων του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος δεν αντέδρασε, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς είπε: «Θα τη μαζέψετε επιτέλους;».

image

image

image

image

image

image

image

image

Εν τω μεταξύ, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής σχολιάζοντας την κατάθεση του αστυνομικού ο οποίος συνέλαβε τον Ρουπακιά αμέσως μετά τη δολοφονία, υποστήριξαν πως «Ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή». «Η επίθεση έγινε στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Η επίθεση από το στέλεχος της αλλά και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ενέργειας από τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης» πρόσθεσαν.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, απάντησε ότι θα προσκομίσουν στο δικαστήριο την επίμαχη συνέντευξη προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν παραποιηθεί τα λεγόμενα του.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής αναφέρθηκαν και στην επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου λέγοντας ότι η οργάνωση συνεχίζει και δρα με την ίδια θρασύτητα που δρούσε και στο παρελθόν.

Όπως υπογράμμισαν από την συμπεριφορά του Γ. Ρουπακιά μετά την σύλληψη του όταν απευθυνόμενος στον αστυνομικό του είπε «δικός σας είμαι, της Χρυσής Αυγής...», προκύπτει η σχέση της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία καθώς και η αίσθηση του ακαταδίωκτου που είχε ο κατηγορούμενος.

image

«Η ελληνική αστυνομία δεν προσπάθησε να αποτρέψει την δολοφονική επίθεση», παρατήρησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογράμμισαν ότι από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει ξεκάθαρα η «κυνική ομολογία» του Γιώργου Ρουπακιά ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα αλλά και η αναγνώριση του φονικού όπλου.

Επιπλέον, θέλοντας να καταδείξουν «την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων» επικαλέστηκαν το γεγονός ότι ο μάρτυρας κατέθεσε ότι απειλήθηκε και ζήτησε προστασία.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχολίασαν ότι η κατάθεση του αστυνομικού δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και αναφερόμενοι στην αρχική κατάθεση του στην ανάκριση εντόπισαν αντιφάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ