- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος με τη φωτογραφία στην οποία φιλά τη βοηθό του
Ποια είναι η Νάταλι Χαρπ και γιατί κάποιοι δεν πιστεύουν την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Ο Τραμπ και η βοηθός που θα έκανε τα πάντα για εκείνον
Σε οργισμένη διάψευση της φωτογραφίας που έχει γίνει viral στα social media και δείχνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να φιλάει τη βοηθό του, Νάταλι Χαρπ, προχώρησε ο Λευκός Οίκος.
Στην εικόνα, που κυκλοφόρησε χθες (16 Σεπτεμβρίου), ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να αγκαλιάζει μια ξανθιά γυναίκα σε γήπεδο γκολφ και πολλοί υπέθεσαν αμέσως ότι πρόκειται για τη 35χρονη συνεργάτιδά του Τραμπ, Νάταλι Χαρπ, η οποία εργάζεται στο πλευρό του εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια.
Το ανεξάρτητο site fact-checking Snopes ερευνά την υπόθεση και έχει εντοπίσει ότι κυκλοφορούν δύο διαφορετικές εκδοχές της εικόνας.
Η μία είναι υψηλής ανάλυσης και παρουσιάζει εμφανή σημάδια επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη -όπως χέρια με υπερβολικά πολλά δάχτυλα- καθώς και υδατογράφημα που δείχνει ότι δημιουργήθηκε ή υπέστη επεξεργασία μέσω OpenAI.
Η δεύτερη, χαμηλότερης ανάλυσης, είναι τόσο θολή που δεν επιτρέπει την ανίχνευση αυτών των ενδείξεων.
Ο Χάνι Φαρίτ, συνιδρυτής της εταιρείας ανίχνευσης deepfake Get Real, δήλωσε στο Snopes ότι η υψηλής ανάλυσης εικόνα είναι ξεκάθαρα προϊόν AI, ενώ η θολή εκδοχή παραμένει «μη καταληκτική» ως προς την αυθεντικότητά της.
Η φωτογραφία του Τραμπ , το φιλί στη Χαρπ και η αφοσίωσή της
Η φωτογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο X στις 14 Σεπτεμβρίου, με έναν χρήστη να σχολιάζει: «Πριν από τριάντα χρόνια, μια τέτοια φωτογραφία θα μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα ενός πολιτικού μέσα σε μια νύχτα. Σήμερα; Δεν αξίζει καν να διακόψει τον κύκλο των ειδήσεων. Αλλά μην ανησυχείτε — είμαι σίγουρος ότι οι φύλακες των “χριστιανικών οικογενειακών αξιών” ετοιμάζουν ήδη τις οργισμένες δηλώσεις τους».
Παρότι στη φωτογραφία η γυναίκα φαίνεται από πίσω, αληθινή ή ψεύτικη, οι περισσότεροι υποθέτουν ότι «υποτίθεται» πως είναι η Νάταλι Χαρπ, ειδικά μετά τη διαρροή μιας επιστολής που είχε γράψει προς τον πρόεδρο.
Η επιστολή είχε δημοσιευθεί στους New York Times και εκεί η Νάταλι Χαρπ φαινόταν να ζητά συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που τον «ντρόπιασε» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε γήπεδο γκολφ στη Σκωτία, εκεί όπου είχε καταγραφεί σε βίντεο να τρέχει για να προλάβει το golf cart του.
«Λυπάμαι επίσης αν ήμουν ντροπή περπατώντας στο γήπεδο στη Σκωτία», φέρεται να έγραψε.
Στην επιστολή της, η Χαρπ φέρεται να περιγράφει μια εβδομάδα έντονης πίεσης: «Θέλω τα πράγματα να είναι πάντα σωστά μεταξύ μας. Ξέρω επίσης ότι όλη την εβδομάδα ήμουν αφηρημένη (ξεχνώντας να φάω μέσα στη μέρα, και ακόμη και να κοιμηθώ, καταφέρνοντας να το κάνω μόνο λίγες ώρες κάθε φορά)».
Το CNN, επικαλούμενο πηγές, περιέγραψε επίσης ένα περιστατικό στο οποίο η Χαρπ ήταν τόσο αποφασισμένη να συνοδεύσει τον Τραμπ στο δικαστήριο -και ενώ αντιμετώπιζε πολλαπλές νομικές υποθέσεις- ώστε, όταν ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις στη συνοδεία του, φέρεται να ταξίδεψε στο πορτμπαγκάζ ενός SUV για να βρίσκεται στο πλευρό του.
Το όνομά της έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, μετά τη δήλωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή της Τζόρτζια, Τζον Όσοφ, ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση είπε ότι ο Τραμπ «δεν θέλει να κάνει τη δουλειά» του προέδρου και προτιμά «να χτίζει την αίθουσα χορού του και να ταξιδεύει με τη Νάταλι».
Από την πλευρά του Τραμπ, οι δημοσιογράφοι Μάγκι Χάμπερμαν και Τζόναθαν Σουόν γράφουν στο βιβλίο τους Regime Change ότι κάποτε είχε πει στο προσωπικό του πως, ενώ «όλοι εσείς θα φύγετε και θα βγάλετε χρήματα», η Χαρπ «δεν θα με αφήσει ποτέ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηγέτιδα των Σουηδών Σοσιαλδημοκρατών δεσμεύτηκε να σχηματίσει κυβέρνηση που θα «οδηγήσει τη χώρα μπροστά»
Ποια είναι η Νάταλι Χαρπ και γιατί κάποιοι δεν πιστεύουν την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Το βιβλίο του αδελφού της πριγκίπισσας έφερε μια σπάνια απάντηση από το Παλάτι
Mία από τις πιο σκληρές εταιρικές μάχες στην ιστορία της ευρωπαϊκής πολυτέλειας
Πού έκλεισε το χάσμα και πού παραμένει τεράστιο
Η άνοδος των Χούθι σε 30 χρόνια
Το αριστερό μπλοκ με επικεφαλής την Άντερσον κέρδισε οριακά με 176 έδρες
«Η υποψηφιότητα στην ΕΕ δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα»
Η ομολογία για περισσότερους από 80 φόνους και το μυστήριο με το παιδί που είχε μαζί του
«Τασσόμαστε υπέρ των πολύ στενότερων δεσμών με την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ
Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης
Η καταγγελία για το μολυσμένο νερό οδήγησε στη σύλληψη πολίτη και στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του τμήματος
Η «μετριοπαθής» μοναρχία, το casus belli και ο ρόλος της στην εύφλεκτη ζώνη της Μέσης Ανατολής
Εσείς ξέρετε τι σημαίνουν;
Οι Αρχές εξετάζουν αν οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους
Νεκρός είναι και ο 25χρονος άνδρας της με τον οποία είχαν παντρευτεί 3 μήνες πριν
Τι ισχύει για τη γονική μέριμνα και πότε ένας ανήλικος θα μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό
Πόσοι πελάτες εκτιμάται ότι έχουν επηρεαστεί
Υπόθεση φρίκης σε κατοικία στη Φιλαδέλφεια όπου οι αρχές εντόπισαν τρομακτικά ευρήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.