- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έκλεισε προσωρινά ο Πύργος του Άιφελ μετά από καταγγελία για διάκριση σε βάρος γυναικών
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Reuters: Έρευνα στο Παρίσι για καταγγελία ότι «έκρυψαν» γυναίκες στον Πύργο του Άιφελ
Έρευνα ξεκινούν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού μετά την καταγγελία ότι γυναίκες εργαζόμενες στον Πύργο του Άιφελ κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα πόστα τους και να μη βρίσκονται σε κοινή θέα κατά την επίσκεψη ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας.
Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προσωπικού, το οποίο πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, οδηγώντας σε καθυστέρηση της λειτουργίας και προσωρινό κλείσιμο του Άιφελ.
Η υπόθεση αφορά ιδιωτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από αντιπροσωπεία περίπου 100 ατόμων, η οποία συνδέεται με την ινδουιστική οργάνωση BAPS. Τα μέλη της βρίσκονταν στη Γαλλία για εκδηλώσεις σχετικές με τα εγκαίνια ινδουιστικού ναού στα προάστια του Παρισιού.
«Καθώς περνούσε η αντιπροσωπεία, ζητήθηκε από τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας τους, ώστε να τις αντικαταστήσουν άνδρες», δήλωσε στο Reuters η συνδικαλιστική εκπρόσωπος Ντιάν Νταβουάν.
Σύμφωνα με την ίδια, η ένταση αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συναντηθούν τη Δευτέρα, ζητώντας διάλογο με τη διοίκηση και εγγυήσεις ότι οι γυναίκες δεν θα αντιμετωπιστούν ξανά με αυτόν τον τρόπο.
Στη βάση του Πύργου του Άιφελ είχαν τοποθετηθεί πινακίδες που ενημέρωναν τους επισκέπτες ότι η έναρξη λειτουργίας καθυστερούσε για «επιχειρησιακούς λόγους». Η Νταβουάν ανέφερε ότι η διοίκηση ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζομένους για το περιστατικό.
Ο δήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, δήλωσε ότι κατανοεί την οργή των εργαζομένων και θεωρεί δικαιολογημένη τη δυσαρέσκειά τους.
«Είναι επείγον να ριχτεί άπλετο φως στα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή τη διαμαρτυρία», έγραψε.
Εκπρόσωποι της BAPS και της SETE, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μνημείο, δεν απάντησαν άμεσα στα αιτήματα του Reuters για σχόλιο.
Η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις και στη γαλλική πολιτική σκηνή. Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Γιαέλ Μπρον-Πιβέ, δήλωσε ότι αρνείται να αποδεχθεί πως γυναίκες μπορούν να υποχρεώνονται να απομακρυνθούν για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ξένων επισκεπτών.
«Το να καλωσορίζουμε τους άλλους δεν σημαίνει ποτέ ότι εγκαταλείπουμε τις αξίες μας», έγραψε. «Στη Γαλλία, οι γυναίκες συμμετέχουν πλήρως στη δημόσια ζωή. Κανείς δεν τους ζητά να γίνουν αόρατες».
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.