- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέθηκε κρούσμα χανταϊού και στη Γαλλία - Ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του Hondius
Αγώνας με το χρόνο ώστε να εντοπιστούν και οι άλλοι συνεπιβάτες της πτήσης
Ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων απέρριψε την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να επιτρέψει στο ολλανδικό πλοίο MV Hondius, στο οποίο έχει ξεσπάσει επιδημία χανταϊού, να δέσει στα νησιά
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η αύξηση των κρουσμάτων χανταϊού καθώς οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε ασθενής ο οποίος δεν ήταν στο πλοίο MV Hondius, το οποίο είναι σε καραντίνα, αλλά ήταν στην ίδια πτήση με έναν εκ των επιβατών.
Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό Υπουργείο Υγείας, το κρούσμα έχει ήδη μπει σε καραντίνα και πλέον έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό είναι πως το εν λόγω κρούσμα χανταϊού συνταξίδευε με άτομο που νοσούσε (χωρίς να το ξέρει) και βρέθηκε στο Hodius.
Πλέον έχει ξεκινήσει ένας πραγματικός αγώνας με το χρόνο ώστε να εντοπιστούν και οι άλλοι συνεπιβάτες της πτήσης.
«Η ιχνηλάτηση επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τόσο πάνω στο πλοίο [MV Hondius] όσο και στη Νότια Αφρική», ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Διευκρίνισε ότι ένας Γάλλος υπήκοος «έχει εντοπιστεί μεταξύ των επιβατών μιας πτήσης που είχε λάβει ένας από τους ασθενείς πριν από τη νοσηλεία του».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τον εντοπισμό «επαφών» και την ανεύρεση των επιβατών της πτήσης με την οποία ένας Ολλανδός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, που είχε μολυνθεί, μεταφέρθηκε από το νησί της Αγίας Ελένης στη Νότια Αφρική, πριν καταλήξει στο νοσοκομείο.
«Ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα παρακολούθησης κατά την επιστροφή των Γάλλων υπηκόων», πρόσθεσε το υπουργείο, εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τον ιό Andes hantavirus, ο οποίος μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων, όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Η ολλανδική εταιρεία κρουαζιέρας, που διαχειρίζεται το πλοίο MH Hondius, ανέφερε τη Δευτέρα ότι πέντε Γάλλοι υπήκοοι ήταν καταγεγραμμένοι μεταξύ των επιβατών.
«Δεν μπορώ να επιτρέψω [στο πλοίο] να εισέλθει στα Κανάρια», δήλωσε ο Κλαβίχο στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero σε συνέντευξή του.
Πρόσθεσε: «Αυτή η απόφαση δεν βασίζεται σε κανένα τεχνικό κριτήριο, ούτε μας έχει δοθεί επαρκής πληροφόρηση».
Ο Κλαβίχο, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, είπε ότι θέλει να συναντηθεί επειγόντως με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.
Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στα Κανάρια Νησιά μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι τρεις ασθενείς με χανταϊό που απομακρύνθηκαν από το MV Hondius βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ολλανδία για ιατρική περίθαλψη, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Το υπό ολλανδική σημαία πλοίο, το οποίο αναχώρησε από την Ουσουάια της Αργεντινής στις 20 Μαρτίου για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην Ανταρκτική και τον Ατλαντικό, είναι τώρα αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πράσινου Ακρωτηρίου, καθώς οι υγειονομικές αρχές ερευνούν την υπόθεση.
Ένα κρούσμα έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για άλλα πέντε. Ενώ το ποσοστό θνησιμότητας έχει ανησυχήσει τους ταξιδιώτες, οι ειδικοί λένε ότι η κατάσταση είναι θεμελιωδώς διαφορετική από μια έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων περιστατικών το 2024 ήταν η Γαλλία, η Γερμανία και η Σουηδία
Αντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς για τη νέα αυστηρή οδηγία - Ο υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για «έσχατη λύση»
Άφησε επιστολή αυτοκτονίας, λένε τοπικά μέσα - Διαψεύδει η αστυνομία
Ο αμερικανικός αποκλεισμός στην περιοχή θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ για όλα τα πλοία
Αγώνας με το χρόνο ώστε να εντοπιστούν και οι άλλοι συνεπιβάτες της πτήσης
Από υπογεγραμμένα σενάρια του «Friends» μέχρι το εμβληματικό κίτρινο κάδρο - Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμά του
Τι προτείνει το Πεκίνο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
«Μου κόστισε τρία χρόνια από τη ζωή μου που δεν θα πάρω ποτέ πίσω», είπε η Κιμ Χάρτνετ
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, Φερνάντο Κλαβίχο, απέρριψε την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης
Η μεγάλη κομπίνα δύο αδελφών που εξαπάτησαν επιχειρηματίες
Διαρροή απόρρητης έκθεσης αποκαλύπτει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και αυξανόμενη ανησυχία στο Κρεμλίνο
Απίστευτες εικόνες από το αεροδρόμιο Νιούαρκ
Οι αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν τα δρομολόγια και τις τιμές
Ξέσπασε η θεία του κοριτσιού στο δικαστήριο
Ελπίδα για μειώσεις στη βενζίνη προσεχώς
Ποια η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του πλοίο και τι είναι γνωστό για τους θανάτους και τα κρούσματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.