- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιμακώνει τον πόλεμο των δασμών ο Τραμπ - Στο 25% για αυτοκίνητα και φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Κλιμακώνει τον πόλεμο των δασμών ο Τραμπ - Στο 25% για αυτοκίνητα και φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αυξήσει στο 25% τους δασμούς στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την ότι δεν συμμορφώνεται με τη μεταξύ τους εμπορική συμφωνία.
«Με βάση το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμμορφώνεται με την πλήρως συμφωνημένη εμπορική μας συμφωνία, την επόμενη εβδομάδα θα αυξήσω δασμούς που επιβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτοκίνητα και φορτηγά που εισάγονται στις ΗΠΑ», έγραψε σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Τραμπ
«Με χαρά ανακοινώνω ότι, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρεί τη συμφωνία μας για το εμπόριο, την επόμενη εβδομάδα θα αυξήσω τους δασμούς που επιβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο δασμός θα αυξηθεί στο 25%. Είναι απολύτως σαφές και συμφωνημένο ότι, εάν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά κατασκευάζονται σε εργοστάσια των ΗΠΑ, ΔΕΝ θα επιβάλλεται δασμός. Πολλά εργοστάσια αυτοκινήτων και φορτηγών βρίσκονται επί του παρόντος υπό κατασκευή, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ΡΕΚΟΡ στην ιστορία της κατασκευής αυτοκινήτων και φορτηγών.
Αυτά τα εργοστάσια, στα οποία θα απασχολούνται Αμερικανοί εργαζόμενοι, θα ανοίξουν σύντομα — Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αμερική! Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο θέμα αυτό. Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση με παρακολούθηση οθονών και φίλτρα στο διαδίκτυο
«Ενδιαφερόταν για το FBI και τα όπλα»
Οι εξελίξεις σε Βενεζουέλα και Ιράν επιταχύνουν τα πολεμικά γυμνάσια απέναντι στην κινεζική απειλή
Το κυβερνητικό σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο
Τι αναφέρει κοινή ανακοίνωση για τις συμβάσεις των εργαζομένων και τη μελλοντική λειτουργία του ομίλου
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα
Της απαγορεύτηκε να πλησιάζει το παιδί
Νεκρός και ο μαθητής που άνοιξε πυρ
Μέσα από αναρτήσεις της μοιράζοταν την περιπέτειά της και έδινε αισιόδοξα μηνύματα στους ακολούθους της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.