- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σάλος με τη νέα δικαστή του Τραμπ - Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί της για τις γυναίκες
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
ΗΠΑ: Αντιδράσεις για διορισμό του Ντόναλντ Τραμπ - Η Μελίσα Άιζακ, νέα δικαστής μεταναστευτικών υποθέσεων, έχει ιστορικό υποτιμητικών δηλώσεων για τις γυναίκες
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ ο διορισμός της Μελίσα Άιζακ ως δικαστή μετανάστευσης από τον Ντόναλντ Τραμπ, λόγω παλαιότερων αμφιλεγόμενων δηλώσεών της για τις γυναίκες.
Η Άιζακ, βετεράνος του στρατού και έφεδρος, επιλέχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ στις 8 Απριλίου ως προσωρινή δικαστής, στο πλαίσιο προσπάθειας μείωσης του μεγάλου όγκου εκκρεμών υποθέσεων μετανάστευσης.
Η επιλογή της Άιζακ έχει προκαλέσει έντονη κριτική, καθώς δεν διαθέτει εμπειρία σε δικαστήρια μετανάστευσης, ενώ στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα για τις δηλώσεις της.
Προκλητικές δηλώσεις και «ανδροκρατούμενη» ρητορική
Η Άιζακ είναι γνωστή στους νομικούς κύκλους ως η «δικηγόρος διαζυγίων για άνδρες», ενώ έχει χτίσει τη φήμη της συμμετέχοντας σε συνέδρια της λεγόμενης «ανδρόσφαιρας» (manosphere). Σε συνέντευξή της το 2021, χρησιμοποίησε χυδαία γλώσσα υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δύο τύποι γυναικών: οι «πολύτιμες σύζυγοι» και εκείνες που είναι απλώς μια «ζεστή, υγρή τρύπα».
Μάλιστα, σε ομιλία της με τίτλο «Παίρνοντας διαζύγιο από τον φεμινισμό», επέμεινε στους χαρακτηρισμούς της, δηλώνοντας προκλητικά πως αν μια γυναίκα προσφέρει μόνο σεξ, τότε αυτός ο όρος την περιγράφει απόλυτα, προσθέτοντας ειρωνικά πως αν κάποια γυναίκα προσβληθεί, «ίσως χρειάζεται γυναικολόγο».
Here is video of Trump's newly hired immigration judge Melissa Isaak calling women a "warm, wet hole":
— FactPost (@factpostnews) April 27, 2026
"There's two types of women. There are good, solid, valuable women who are assets to men ... Then there's a warm, wet hole." https://t.co/jbJXtfpTkY pic.twitter.com/Y9v8aLdxFq
Αμφιλεγόμενο νομικό παρελθόν
Πριν από τον διορισμό της, η Άιζακ είχε αναλάβει την υπεράσπιση ατόμων που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.
Επίσης, υπήρξε μέλος της νομικής ομάδας του Ρεπουμπλικανού Ρόι Μουρ, βοηθώντας τον να απορρίψει (προσωρινά) αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση από γυναίκα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 14 ετών.
Η στρατηγική της κυβέρνησης
Ο διορισμός της Άιζακ και άλλων δικαστών εντάσσεται στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για την ανατροπή των πρακτικών της κυβέρνησης Μπάιντεν στο μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το αρμόδιο γραφείο (EOIR) έχει ήδη μειώσει τις εκκρεμείς υποθέσεις κατά 380.000, στοχεύοντας στον περιορισμό των 4 εκατομμυρίων υποθέσεων που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα έτη. Όμως η επιλογή προσώπων με τόσο πολωτικό παρελθόν εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αμεροληψία της δικαιοσύνης.
(Με πληροφορίες Unilad)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.