- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Σφοδρή επίθεση της Αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το μακελειό στο Καχραμάνμαρας
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Στην Τουρκία, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας στα σχολεία
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για σοβαρά κενά στην ασφάλεια των σχολείων στην Τουρκία άσκησε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, με αφορμή την αιματηρή επίθεση σε σχολείο στο Καχραμάνμαράς, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε δεκάδες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στις ευθύνες της πολιτείας για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια τα οποία αγνοήθηκαν. «Δεν εισακούστηκαν οι κραυγές, δεν ελήφθησαν μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλιμάκωση της βίας - Συστημικό πρόβλημα η ασφάλεια στα σχολεία της Τουρκίας
Στην εκτενή του δήλωση, ο Οζέλ συνέδεσε την επίθεση στο Καχραμάνμαράς με προηγούμενα περιστατικά βίας σε σχολικά περιβάλλοντα, τονίζοντας ότι το πρόβλημα έχει λάβει συστημικές διαστάσεις.
«Πρώτα στην Κωνσταντινούπολη χάσαμε τη δασκάλα μας Φατμά από επίθεση μαθητή της. Χθες στη Σανλιούρφα 16 συμπολίτες μας τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση σε σχολείο. Σήμερα, με τα νέα από το Καχραμάνμαράς, μια ακόμη φωτιά λάβωσε τις καρδιές μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ίδια η εκπαιδευτικός είχε προειδοποιήσει για την έλλειψη ασφάλειας.
«Η δασκάλα Φατμά, όταν ήταν εν ζωή, φώναζε “δεν έχουμε ασφάλεια στα σχολεία”. Δυστυχώς, αυτή η κραυγή δεν εισακούστηκε. Δεν ελήφθη κανένα αποτελεσματικό μέτρο ούτε αναπτύχθηκε αποτρεπτικός μηχανισμός», τόνισε.
Ο πρόεδρος του CHP υπογράμμισε ότι η ασφάλεια στα σχολεία αποτελεί πλέον επείγουσα εθνική προτεραιότητα και παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυσή της.
Μεταξύ άλλων, ζήτησε πλήρη επιτήρηση εισόδων και εξόδων, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, ενίσχυση των συστημάτων καμερών, συχνότερη παρουσία δυνάμεων ασφαλείας γύρω από σχολεία και ύπαρξη σχεδίων άμεσης διαχείρισης κρίσεων.
Παράλληλα, πρότεινε τον άμεσο διορισμό 65.000 φυλάκων από τους αδιόριστους ειδικούς υπαξιωματικούς, τονίζοντας ότι η προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην εκπαίδευση αποτελεί βασική υποχρέωση του κράτους.
«Η ασφάλεια των σχολείων είναι ευθύνη του κράτους μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή καμία αμέλεια ή έλλειψη», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.