- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Επιμένει ο Τραμπ: Θα χτυπήσουμε τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες - «Είναι απελπισμένος», λέει το Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι προμήθευσαν με όπλα τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Ιράν μέσω των Κούρδων
Επιμένει ο Τραμπ: Αν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ ως την Τρίτη, θα χτυπήσουμε όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες
Προθεσμία έως την Τρίτη δίνει ο Αμερικανός πρέοδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν προκειμένου να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ.
Οι ΗΠΑ θα στοχοποιήσουν τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν αν δεν ανοίξει το Στενό του Ορμούζ έως το βράδυ της Τρίτης, προειδοποίησε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με νέα του συνέντευξη, αυτή τη φορά στη Wall Street Journal.
«Αν δεν συμμορφωθούν, αν θέλουν να το κρατήσουν κλειστό, θα χάσουν κάθε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας και κάθε άλλη εγκατάσταση που διαθέτουν σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνοντας περαιτέρω την πίεση προς την Τεχεράνη.
Ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί ο πόλεμος, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θα σας ενημερώσω πολύ σύντομα».
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε. «Και αν δεν κάνουν κάτι έως το βράδυ της Τρίτης, δεν θα έχουν ούτε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ούτε γέφυρες όρθιες».
Τραμπ: «Στείλαμε πολλά όπλα στους διαδηλωτές»
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε και στο Fox News και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προμήθευσαν με όπλα τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Ιράν μέσω των Κούρδων: «Τους στείλαμε πολλά όπλα. Τα στείλαμε μέσω των Κούρδων». Πρόσθεσε: «Στείλαμε όπλα στους διαδηλωτές - πολλούς από αυτούς».
Ο αριθμός των νεκρών από τις διαμαρτυρίες παραμένει αμφισβητούμενος, κυμαινόμενος από πάνω από 5.000 στο συντηρητικό άκρο έως 33.000 σύμφωνα με μία καταμέτρηση, ακόμη και έως και 50.000, σύμφωνα με έναν μη επαληθευμένο ισχυρισμό.
Ιράν: «Ο Τραμπ είναι απελπισμένος. Θα ανοίξουμε ξανά το Ορμούζ αν αποζημιωθούμε για τις ζημιές του πολέμου»
Το Ιράν θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μόλις λάβει αποζημίωση για ζημιές που σχετίζονται με τον πόλεμο μέσω ενός «νέου νομικού καθεστώτος» που θα βασίζεται στα διόδια διέλευσης.
Ο Seyyed Mehdi Tabatabaei, διευθυντής επικοινωνίας του Ιρανικού Προεδρικού Γραφείου, έκανε αυτή τη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σχετικά με τις τελευταίες πολύχρωμες απειλές του Τραμπ, ο Tabatabaei δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «κατέφυγε σε αισχροκέρδειες και ανοησίες από καθαρή απελπισία και θυμό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.