- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μακρόν: Στηρίζουμε την Κύπρο με εναέρια μέσα και με φρεγάτα που θα φτάσει απόψε
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Μακρόν έχει δώσει εντολή το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ να σπεύσει με τη συνοδεία του στη Μεσόγειο
«Έχουμε αποφασίσει την στήριξη της Κύπρου με εναέρια μέσα και με τη φρεγάτα Languedoc που θα φτάσει απόψε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε σημερινή του ομιλία. Πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ να σπεύσει με τη συνοδεία του στη Μεσόγειο.
Adresse aux Français sur la situation en Iran et au Moyen-Orient. pic.twitter.com/SO2RKAOLEy
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 3, 2026
«Από το περασμένο Σάββατο, ο πόλεμος έχει πλήξει για άλλη μια φορά την Εγγύς και Μέση Ανατολή. Τώρα εξαπλώνεται σε όλη την περιοχή. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την κύρια ευθύνη για αυτήν την κατάσταση », δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του, εξηγώντας ότι το Ιράν έχει υποστηρίξει σημαντικά τη Χαμάς, έχει επιδιώξει το πυρηνικό του πρόγραμμα και «έχει εξαπολύσει πυρά εναντίον του ίδιου του λαού του».
Σύμφωνα με τον Μακρόν, οι αμερικανικές και ισραηλινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. «Μαζί με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θέλαμε σαφώς να σταματήσουν τα χτυπήματα», πρόσθεσε.
«Σχεδόν 400.000 συμπατριώτες μας βρίσκονται στην περιοχή και βρισκόμαστε στη διαδικασία οργάνωσης του επαναπατρισμού με τάξη», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Δύο πτήσεις που θα μεταφέρουν Γάλλους πολίτες από τη Μέση Ανατολή θα φτάσουν στο Παρίσι το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε.
Δύο γαλλικές στρατιωτικές βάσεις δέχτηκαν «περιορισμένα πλήγματα », ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν. Πρόσθεσε ότι ήθελε να προβάλει μια «αμυντική» δύναμη . «Έχουμε αμυντικές συμφωνίες που μας συνδέουν με το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είμαστε επίσης συνδεδεμένοι με την Ιορδανία και τους Κούρδους συμμάχους μας. Καταρρίψαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε νόμιμη αυτοάμυνα».
«Εκτός από τους ήδη υπάρχοντες πόρους, ραντάρ και μαχητικά αεροσκάφη Rafale έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας επίσης την αποστολή μιας γαλλικής φρεγάτας, της Languedoc, στις ακτές της Κύπρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.