- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπιλ Γκέιτς για Έπσταϊν: «Μετανιώνω κάθε λεπτό»
Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι «μετανιώνει» που γνώρισε ποτέ τον Τζέφρι Έπσταϊν, την ώρα που η πρώην σύζυγός του Μελίντα Φρεντς Γκέιτς άφηνε σαφείς αιχμές για «βούρκο» στον γάμο τους και υποστήριζε ότι ο ιδρυτής της Microsoft έχει ερωτήματα να απαντήσει σχετικά με τη σχέση του με τον καταδικασμένο σεξουαλικό εγκληματία.
Οι δηλώσεις Γκέιτς ήρθαν μετά τη δημοσιοποίηση νέων εγγράφων από τα αρχεία Epstein, τα οποία περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων– ισχυρισμούς ότι ο ίδιος φέρεται να απέκρυψε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από τη σύζυγό του, έπειτα από επαφές με «Ρωσίδες». Το γραφείο του Γκέιτς απέρριψε άμεσα τους ισχυρισμούς ως «απολύτως παράλογους και εντελώς ψευδείς».
Μιλώντας στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο 9News, ο Γκέιτς χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «ψευδή» και υποστήριξε ότι το επίμαχο email του 2013, στο οποίο αναφερόταν πως επιχείρησε να χορηγήσει κρυφά αντιβιοτικά στη σύζυγό του, «δεν εστάλη ποτέ» και ήταν «email που έγραψε ο Έπσταϊν στον εαυτό του».
«Δεν ξέρω ποια ήταν η σκέψη του. Προσπαθούσε να με εκβιάσει ή να με δυσφημήσει; Κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του το μετανιώνω και ζητώ συγγνώμη που το έκανα», είπε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν συνέντευξη της Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στο αμερικανικό ραδιόφωνο NPR, όπου μίλησε ανοιχτά για τον πόνο που της προκαλεί η επαναφορά της υπόθεσης. «Για μένα είναι προσωπικά δύσκολο, γιατί μου θυμίζει πολύ επώδυνες στιγμές στον γάμο μου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «όσα ερωτήματα παραμένουν είναι για εκείνους και για τον πρώην σύζυγό μου να τα απαντήσουν – όχι για μένα».
Η Μελίντα Γκέιτς περιέγραψε την υπόθεση ως μια «λογοδοσία της κοινωνίας» και μίλησε για «αδιανόητη» κακοποίηση των θυμάτων του Έπσταϊν, σημειώνοντας ότι η ίδια θυμάται «πόσο μικρά ήταν τα κορίτσια» και ταυτίζοντάς τα με τις ηλικίες των δικών της παιδιών.
«Έχω προχωρήσει. Είμαι σε ένα απρόσμενα όμορφο σημείο της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω φύγει μακριά από όλο αυτόν τον βούρκο», είπε, ενώ χαρακτήρισε «απίστευτη θλίψη» τα συναισθήματά της όταν έμαθε για τους ισχυρισμούς που αφορούσαν τον πρώην σύζυγό της.
Ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε ότι γνώρισε τον Έπσταϊν το 2011 και συναντήθηκαν αρκετές φορές για δείπνο με αντικείμενο πιθανές επενδύσεις σε επιστημονικά εγχειρήματα. Υποστήριξε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική και ότι «δεν είχε καμία σχέση με γυναίκες».
«Ήμουν ανόητος που πέρασα χρόνο μαζί του. Όσο περισσότερα βγαίνουν στο φως, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι, παρότι ήταν λάθος, δεν είχε καμία σχέση με τέτοιου είδους συμπεριφορές», δήλωσε.
Στο μεταξύ, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής των ΗΠΑ Νάνσι Μέις δήλωσε ότι στηρίζει τη θέση της Μελίντα Γκέιτς και ζήτησε να κληθεί ο Γκέιτς να καταθέσει στο Κογκρέσο, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Epstein. Υπενθυμίζεται ότι και οι Μπιλ Κλίντον και Χίλαρι Κλίντον έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν ενώπιον της σχετικής επιτροπής.
Πηγή: The Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του
Οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Ο επικεφαλής της Nasa διαβεβαίωσε ότι κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν παρεμβαίνει στην επιλογή του πληρώματος
Σε ό,τι αφορά τον πατέρα του υπόπτου είχε κατηγορηθεί για βιασμό από μία από τις εγγονές του το 2013
Στο Συμβούλιο Υπουργών συζητήθηκε και η δέσμη μέτρων για τους ταξιδιώτες
«Έχουμε το δικαίωμα, κατέρριψαν το ελικόπτερό μας»
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
125 ματς σε τουρνουά Grand Slam χρειάστηκε ο 29χρονος Γερμανός Alexander Zverev για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε major.
Η Μικαέλα Ράιλααρσνταμ ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος
Τα λάθη στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης
«Μαζί θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Γιατί η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει τακτική απέναντι στην Άγκυρα
Το χρονικό της υπόθεσης
«Βγείτε στους δρόμους», προτρέπει τους πολίτες ο ιδιοκτήτης του X
«Δείχνουν αξιοσημείωτο βαθμό εμπιστοσύνης ότι γειτονικές χώρες θα έσπευδαν να τους βοηθήσουν σε μια κρίση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.