- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαγκάρντ από Νταβός: Ευχαριστώ αυτούς που επικρίνουν την Ευρώπη
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Λαγκάρντ από Νταβός: Ευχαριστώ αυτούς που επικρίνουν την Ευρώπη
Ευχαριστώ «αυτούς που επικρίνουν» την Ευρώπη! Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, βλέποντας σε αυτές μία ευκαιρία για αυτοαξιολόγηση.
«Η Ευρώπη έχει επικριθεί αρκετά τις τελευταίες μέρες, αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό είναι μάλλον καλό και πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς που την επιτιμούν», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά το κλείσιμο των εργασιών του Φόρουμ του Νταβός.
«Διότι αυτό μας έκανε να αντιληφθούμε πλήρως ότι (...) πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην καινοτομία, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και σε όλα τα υπόλοιπα», είπε.
Τα «πυρά» από Τραμπ και Ζελένσκι
Σε ομιλία του στο Νταβός, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις αδυναμίες της Ευρώπης, ασκώντας δριμεία κριτική στους συμμάχους των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε στο Νταβός την λύπη του που η Ευρώπη παρουσιάζεται κατακερματισμένη αντί να εμφανίζεται ως μία «πραγματική παγκόσμια δύναμη».
"Η εμπιστοσύνη και η αλήθεια πάνε μαζί. Η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης παίρνει χρόνο, αλλά η υπονόμευσή της παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο», εξήγησε και «η εμπιστοσύνη έχει υπονομευθεί λίγο, ίσως και πολύ».
Η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι «έχει τεράστια εμπιστοσύνη και εκτίμηση στον αμερικανικό λαό. Και ξέρω ότι στο τέλος οι πιο βαθιές αξίες θα επικρατήσουν».
Η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε "να δοθεί προσοχή στον τρόπο με τον οποίο κατανεμήθηκε ο πλούτος και στην αύξηση των ανισοτήτων».
«Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά όλα αυτά, βαδίζουμε κατευθείαν προς σοβαρές δυσκολίες. (...) Πρέπει επίσης να έχουμε στον νου μας ότι σε ορισμένες χώρες οι συνθήκες είναι κακές και επιδεινώνονται», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υπενθύμισε ότι, παρά το γεγονός ότι η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 3,3% για το 2026 παρά τις συνεχιζόμενες εντάσεις, παραμένει «ανεπαρκής».
«Ας μην υποκύψουμε στην αυταρέσκεια. Η ανάπτυξη δεν είναι αρκετά ισχυρή. Και επειδή δεν είναι, το χρέος που μας βαραίνει και φτάνει στο 100% του ΑΕΠ θα γίνει ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο», προειδοποίησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.