Ακυρώσεις καλλιτεχνών στο Kennedy Center μετά τη μετονομασία με το όνομα Τραμπ
Τον χορό άνοιξε ο ντράμερ της τζαζ Μπίλι Χαρτ
Ακυρώσεις καλλιτεχνών στο Kennedy Center μετά τη μετονομασία με το όνομα Τραμπ
Μπαράζ ακυρώσεων καταγράφεται στο Kennedy Center στην Ουάσινγκτον, έπειτα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προσθέσει το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον ιστορικό πολιτιστικό οργανισμό, που αποτελεί μνημείο αφιερωμένο στον Τζον Φ. Κένεντι.
Λίγες ημέρες πριν από τις δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το τζαζ συγκρότημα The Cookers ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «με βαθιά λύπη» δεν μπορεί να εμφανιστεί όπως είχε προγραμματιστεί, τονίζοντας πως παραμένει προσηλωμένο στη μουσική που ενώνει αντί να διχάζει. Ο ντράμερ του σχήματος, Μπίλι Χαρτ, δήλωσε στους The New York Times ότι η αλλαγή ονόματος σε Τραμπ «προφανώς» έπαιξε ρόλο στην απόφαση, εκφράζοντας ανησυχίες για ενδεχόμενες πιέσεις.
Την ακύρωση των παραστάσεων που είχε προγραμματίσει για τον Απρίλιο ανακοίνωσε και η νεοϋορκέζικη ομάδα Doug Varone and Dancers, δηλώνοντας ότι μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μετονομάσει το Κένεντι Σέντερ προς τιμήν του, δεν μπορεί να ζητήσει από το κοινό να επισκεφθεί «έναν θεσμό που κάποτε ήταν σπουδαίος».
Ανάλογη στάση κράτησε και η folk τραγουδοποιός Κρίστι Λι, η οποία ακύρωσε την εμφάνισή της στις 14 Ιανουαρίου. Σε ανάρτησή της σημείωσε ότι, όταν η αμερικανική ιστορία αντιμετωπίζεται ως κάτι που μπορεί να «διαγραφεί ή να μετονομαστεί για τον εγωισμό κάποιου άλλου», δεν μπορεί να σταθεί σε αυτή τη σκηνή «με ήσυχη συνείδηση».
Το CNN ζήτησε σχόλιο από τη διοίκηση του Κένεντι Σέντερ. Ο πρόεδρος του οργανισμού, Ρίτσαρντ Γκρένελ, χαρακτήρισε τις ακυρώσεις «μορφή συνδρόμου απορρύθμισης», υποστηρίζοντας ότι οι καλλιτέχνες είχαν προσκληθεί από την προηγούμενη διοίκηση, την οποία κατηγόρησε για πολιτικό ακτιβισμό.
Οι αντιδράσεις είχαν ξεκινήσει ήδη από νωρίτερα, όταν καλλιτέχνες όπως η Ίσα Ρέι, η Ρενέ Φλέμινγκ, η Σόντα Ράιμς και ο Μπεν Φολντς αποχώρησαν από ρόλους ή ακύρωσαν εκδηλώσεις. Παράλληλα, ο παραγωγός Τζέφρι Σέλερ ακύρωσε την προγραμματισμένη παρουσίαση του μιούζικαλ Hamilton.
Η μετονομασία σε «Donald J. Trump and John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts» έχει προκαλέσει και νομικές αντιδράσεις. Η Δημοκρατική βουλευτής από το Οχάιο Τζόις Μπίτι κατέθεσε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να αλλάξει το όνομα ενός ιδρύματος που το Κογκρέσο όρισε το 1964 ως μνημείο του Κένεντι. Έντονη ήταν και η αντίδραση της οικογένειας Κένεντι, με τον Τζο Κένεντι Γ΄ να δηλώνει ότι το Κένεντι Σέντερ δεν μπορεί να μετονομαστεί, όπως δεν μπορεί να μετονομαστεί και το Μνημείο του Λίνκολν.
Πηγή: CNN
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταστήματα και αυτοκίνητα Αλαουιτών καταστράφηκαν
Έπασχε από οξεία λευχαιμία
Το «ανάκτορο» διαθέτει ιδιωτική κλινική, θέατρο, θάλαμο κρυοθεραπείας και μπάνια επενδυμένα με χρυσό
Η πυρκαγιά προκλήθηκε αρχικά σε βαγόνι
Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει και το πολιτικό σκέλος της αφήγησής της
Φέρονται ικανοί να πλήττουν στόχους σε όλη την Ευρώπη
Τα πλάνα θυμίζουν σε ορισμένους χρήστες τις εικόνες από τον άνδρα που στεκόταν μόνος απέναντι σε μια φάλαγγα τεθωρακισμένων στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου
Ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις έκανε ο κινεζικός στρατός, σύμφωνα με το Πεκίνο
Πελάτες της συγκεντρώθηκαν σήμερα στο υποκατάστημα απαιτώντας να αποζημιωθούν
Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει την Κυριακή από τη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων της Τεχεράνης
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας σε νέο χείμαρρο ύβρεων
Τι αναφέρει η Ετήσια Έκθεση του Δουκάτου της Κορνουάλης
Για τους συμπατριώτες της υπήρξε κάτι περισσότερο από κινηματογραφικό είδωλο
Τον χορό άνοιξε ο ντράμερ της τζαζ Μπίλι Χαρτ
Μετά το συμβάν, οι κοντινές πίστες σκι έκλεισαν προληπτικά
Στον αέρα οι διακοπές χιλιάδων Ευρωπαίων - Οργή και απογοήτευση για τους επιβάτες
Τι αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της
Χιλιάδες πολίτες αγόρασαν χρηματοκιβώτια ως κειμήλια
Τι προβλέπουν για Πούτιν και Ζελένσκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.