Κοσμος

Το Κέντρο Κένεντι έγινε… «Τραμπ-Κένεντι»

Ο Τραμπ έβαλε το όνομά του και στον πιο εμβληματικό πολιτιστικό θεσμό της Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Κέντρο Κένεντι έγινε… «Τραμπ-Κένεντι»
© GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Το Κέντρο Κένεντι έγινε… «Τραμπ-Κένεντι»

Το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κένεντι, ενός από τους πιο εμβληματικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Ουάσινγκτον, αποφάσισε να μετονομάσει την ιστορική αίθουσα σε «Κέντρο Τραμπ-Κένεντι», όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η Λέβιτ ανέφερε ότι το «αξιοσέβαστο» διοικητικό συμβούλιο –το οποίο πλέον απαρτίζεται από στενούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ– ψήφισε ομόφωνα την αλλαγή ονομασίας, επικαλούμενο την «απίστευτη δουλειά» του προέδρου για τη «διάσωση» του κτιρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση συνδέεται όχι μόνο με τις εργασίες ανακαίνισης του Κέντρου, αλλά και με την «αποκατάσταση των οικονομικών και της φήμης του», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Η μετονομασία αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόσφατα, το όνομα του 79χρονου προέδρου δόθηκε και στο Ινστιτούτο Ειρήνης της Ουάσινγκτον, με απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενισχύοντας την εικόνα μιας συστηματικής «επωνυμοποίησης» δημόσιων θεσμών.

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε επανειλημμένα αστειευτεί δημόσια για το ενδεχόμενο να συνδυαστεί το όνομά του με εκείνο του δολοφονημένου προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Το αστείο, ωστόσο, φαίνεται πως έγινε πραγματικότητα, αφού ο πρώην παρουσιαστής τηλεριάλιτι έθεσε υπό τον έλεγχό του έναν πολιτιστικό οργανισμό που μέχρι πρότινος διατηρούσε ουδέτερο χαρακτήρα.

Η νέα διοίκηση προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα του Κέντρου: κατήργησε τα drag shows και εκδηλώσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, προσκάλεσε χριστιανούς καλλιτέχνες και παραχώρησε τον χώρο για συνέδρια της θρησκευτικής δεξιάς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν καταγράψει πτώση από τότε που το Κέντρο Κένεντι πέρασε υπό τον έλεγχο του Τραμπ και των συνεργατών του — μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται στις πανηγυρικές ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY