- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες φωτογραφίες από την έπαυλη Έπσταϊν φέρνουν ξανά στο προσκήνιο Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον και άλλα ισχυρά πρόσωπα
Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 19 φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν υποστεί μερική απόκρυψη προσώπων
Νέες φωτογραφίες από την έπαυλη Έπσταϊν φέρνουν ξανά στο προσκήνιο Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον και άλλα ισχυρά πρόσωπα
Νέες φωτογραφίες από την έπαυλη του Τζέφρι Έπσταϊν έδωσαν στη δημοσιότητα οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, επαναφέροντας στο επίκεντρο τις σχέσεις του καταδικασμένου σεξουαλικού εγκληματία με κορυφαία πολιτικά, επιχειρηματικά και δημόσια πρόσωπα.
Στις εικόνες, που προέρχονται από το αρχείο της περιουσίας του Έπσταϊν, εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο Στιβ Μπάνον, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, καθώς και άλλες γνωστές προσωπικότητες. Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 19 φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν υποστεί μερική απόκρυψη προσώπων ή στοιχείων από την Επιτροπή.
Οι εικόνες, αν και δεν απεικονίζουν παράνομες πράξεις ή ανήλικα άτομα, ενισχύουν την εικόνα του εύρους των κοινωνικών και πολιτικών διασυνδέσεων του Έπσταϊν, οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο. Δεν είναι σαφές πότε και πού τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, ούτε ποιος ήταν ο φωτογράφος.
Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες φαίνεται ένα μπολ με προφυλακτικά-σουβενίρ, με καρικατούρα του Ντόναλντ Τραμπ και την επιγραφή «Trump condom $4.50», ενώ σε κάθε προφυλακτικό αναγράφεται το σύνθημα «I’m HUUUUGE!». Άλλη φωτογραφία δείχνει τον Τραμπ με έξι γυναίκες, τα πρόσωπα των οποίων έχουν καλυφθεί.
Σε άλλες εικόνες εμφανίζονται ο Στιβ Μπάνον να φωτογραφίζεται με τον Έπσταϊν μπροστά σε καθρέφτη, ο Μπιλ Κλίντον μαζί με τον Έπσταϊν και τη Γκισλέιν Μάξγουελ, καθώς και ο Μπιλ Γκέιτς με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου. Φωτογραφίες περιλαμβάνουν επίσης τον πρώην πρόεδρο του Χάρβαρντ Λάρι Σάμερς και τον νομικό Άλαν Ντέρσοβιτς.
🚨 BREAKING: Oversight Dems received 95,000 new photos from Jeffrey Epstein's estate. These disturbing images raise even more questions about Epstein and his relationships with some of the most powerful men in the world.
— Oversight Dems (@OversightDems) December 12, 2025
Time to end this White House cover-up. Release the files! pic.twitter.com/nQNIywayb9
Η Επιτροπή, υπό ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, έχει αποκτήσει το υλικό στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για το δίκτυο του Έπσταϊν. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα, email και επικοινωνίες, τα οποία ανοίγουν νέες γραμμές διερεύνησης. Σύμφωνα με επιστολή των δικηγόρων της περιουσίας του Έπσταϊν, το υλικό περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν σε ακίνητα που συνδέονται με τον ίδιο από το 1990 έως τον θάνατό του το 2019, με ελάχιστες αποκρύψεις που αφορούν γυμνό.
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή, Ρόμπερτ Γκαρσία, δήλωσε ότι η τελευταία παρτίδα υλικού περιλαμβάνει πάνω από 95.000 φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων εικόνες ισχυρών και πλούσιων ανδρών που συναναστράφηκαν με τον Έπσταϊν, καθώς και χιλιάδες φωτογραφίες γυναικών και ακινήτων του. Ζήτησε, μάλιστα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία, τονίζοντας ότι «είναι ώρα να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα».
Ο Μπιλ Κλίντον δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ από τις αρχές για οποιαδήποτε παρανομία σε σχέση με τον Έπσταϊν, ενώ εκπρόσωπός του έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι διέκοψε τις σχέσεις μαζί του πριν από τη σύλληψή του το 2019 και αγνοούσε τις εγκληματικές του πράξεις. Εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς έχει επίσης αρνηθεί ότι ο Έπσταϊν συνεργάστηκε ποτέ μαζί του, με τον ίδιο τον Γκέιτς να έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι μετανιώνει για τις συναντήσεις τους.
Οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Έπσταϊν είναι γνωστές εδώ και χρόνια, καθώς κινούνταν στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα. Ο Τραμπ, ωστόσο, δεν έχει κατηγορηθεί για ποινικό αδίκημα και έχει δηλώσει ότι απομάκρυνε τον Έπσταϊν από το κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο. Σε πρόσφατα email που δημοσιοποιήθηκαν, ο ίδιος ο Έπσταϊν ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ «ήξερε για τα κορίτσια», ισχυρισμούς που ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει «αβάσιμους».
Πηγή: CNN
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.