- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αλεσάντρια Οκάσιο-Κορτέζ δαπάνησε σχεδόν 50.000 δολάρια σε ξενοδοχεία σε τρεις μήνες
Σε μια περίοδο όπου η αριστερή βουλευτής διατηρεί σκληρή ρητορική κατά των οικονομικών ελίτ
Η Αλεσάντρια Οκάσιο-Κορτέζ δαπάνησε σχεδόν 50.000 δολάρια σε ξενοδοχεία σε τρεις μήνες
Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ δαπάνησε σχεδόν 50.000 δολάρια σε ξενοδοχεία, γεύματα και ενοικίαση χώρου στο Πουέρτο Ρίκο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία χρηματοδότησης καμπάνιας.
Η καμπάνια της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ πλήρωσε πάνω από 15.400 δολάρια σε διαμονές σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία — το Hotel Palacio Provincial και το Hotel El Convento, και άλλα περίπου 10.700 δολάρια σε γεύματα και catering. Οι δαπάνες έγιναν τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, την περίοδο που η ίδια μέσω social media κατήγγειλε τη γentrification στο νησί.
Παράλληλα, η καμπάνια κατέγραψε περισσότερα από 23.000 δολάρια για «ενοικίαση χώρου» στο Coliseo de Puerto Rico — το ίδιο venue στο οποίο η AOC εντοπίστηκε να χορεύει σε συναυλία του Bad Bunny στις 10 Αυγούστου, παρέα με τη βουλευτή Νίντια Βελάσκεζ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα έξοδα σχετίζονται άμεσα με τη συναυλία.
Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας, Όλιβερ Ιντάλγκο-Βόλεμπεν, δήλωσε ότι η Οκάσιο-Κορτέζ «ταξιδεύει συχνά στο Πουέρτο Ρίκο για να υποστηρίξει τοπικούς σκοπούς και να οργανώσει εκδηλώσεις που απαιτούν προσωπικό και ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «είναι περήφανη για την επένδυσή της στην grassroots οργάνωση».
Οι δαπάνες δεν περιορίστηκαν στο νησί. Στο πλαίσιο της περιοδείας «Fighting Oligarchy» με τον Μπέρνι Σάντερς, η καμπάνια κάλυψε πολυτελείς διαμονές στο Hotel Vermont (6.600 δολ.), στο Thompson Central Park στη Νέα Υόρκη (2.000 δολ.) και στο Arlo Williamsburg στο Μπρούκλιν (3.000 δολ.). Επιπλέον, αναφέρεται δείπνο 6.300 δολαρίων στο ιταλικό εστιατόριο Ama της Ουάσιγκτον.
Το ρεπορτάζ δημοσιοποιήθηκε αρχικά από το Fox News, προκαλώντας νέο κύκλο κριτικής για τις δαπάνες της κορυφαίας προοδευτικής βουλευτού, σε μια περίοδο όπου η ίδια διατηρεί σκληρή ρητορική κατά των οικονομικών ελίτ και της «ολιγαρχίας».
Πηγή: NY Post
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.