- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικολά Σαρκοζί: Το μακροσκελές μήνυμα λίγο πριν μπει στη φυλακή - «Ένας αθώος φυλακίζεται»
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποίησε και η Κάρλα Μπρούνι
Νικολά Σαρκοζί: Το μακροσκελές μήνυμα λίγο πριν μπει στη φυλακή - «Ένας αθώος φυλακίζεται»
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φυλακίσθηκε σήμερα το πρωί στη φυλακή Λα Σαντέ του Παρισιού, κατέθεσε αμέσως αίτημα αποφυλάκισης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους συνηγόρους του, ο Κριστόφ Ινγκρέν.
Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατηγορούμενος ότι επέτρεψε σε «στενούς συνεργάτες» και «ανεπίσημους μεσολαβητές» του να επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, με αντάλλαγμα οικονομικά
και διπλωματικά ανταλλάγματα ενόψει της προεδρικής του καμπάνιας το 2007.
Λίγο πριν ξεκινήσει για να εκτίσει την πενταετή ποινή φυλάκισης του, ο Νικολά Σαρκοζί έκανε μια ανάρτηση στα social media, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "Ένας αθώος άνθρωπος φυλακίζεται".
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποίησε και η Κάρλα Μπρούνι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
«Την ώρα που ετοιμάζομαι να περάσω τις πύλες της φυλακής της Sante, οι σκέψεις μου πηγαίνουν προς όλες τις Γαλλίδες και όλους τους Γάλλους, κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε άποψης. Θέλω να τους πω, με τη δύναμη την ακλόνητη που έχω μέσα μου, ότι αυτός που φυλακίζεται σήμερα το πρωί δεν είναι ένας πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας· είναι ένας αθώος.
»Θα συνεχίσω να καταγγέλλω αυτό το δικαστικό σκάνδαλο, αυτόν τον σταυρό που κουβαλώ πάνω από 10 χρόνια. Ιδού λοιπόν μια υπόθεση παράνομου χρηματοδοτήματος χωρίς το παραμικρό χρηματοδότημα! Μια μακροχρόνια δικαστική έρευνα που ξεκίνησε στη βάση ενός εγγράφου του οποίου η πλαστότητα έχει πλέον αποδειχθεί.
»Δεν ζητώ κανένα προνόμιο, καμία χάρη. Δεν είμαι εδώ για να παραπονεθώ, γιατί η φωνή μου ακούγεται. Δεν είμαι άξιος λύπησης, γιατί η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι στο πλευρό μου, και οι φίλοι μου είναι αναρίθμητοι.
»Αλλά αυτό το πρωί, νιώθω βαθιά λύπη για τη Γαλλία, που ταπεινώνεται από την έκφραση μιας εκδίκησης που έχει φτάσει το μίσος σε πρωτοφανές επίπεδο. Δεν έχω καμία αμφιβολία, η αλήθεια θα θριαμβεύσει. Όμως το τίμημα που θα πρέπει να πληρωθεί θα είναι συντριπτικό…» έγραψε ο Νικολά Σαρκοζί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.