- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Λευκός Οίκος επικρίνει την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης - «Βάζει την πολιτική πάνω από την ειρήνη»
«Ο πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να κάνει ειρηνευτικές συμφωνίες»
Ο Λευκός Οίκος επικρίνει την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης - «Βάζει την πολιτική πάνω από την ειρήνη»
Ο Λευκός Οίκος επέκρινε σήμερα την απόφαση της επιτροπής των Βραβείων Νόμπελ να δώσει το βραβείο ειρήνης σε ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αντί στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που διεξήγαγε επιθετική εκστρατεία πίεσης και διαφήμισε τον ρόλο του στην επίτευξη συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός διεθνώς.
«Ο πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να κάνει ειρηνευτικές συμφωνίες, να τερματίζει πολέμους, και να σώζει ζωές. Έχει την καρδιά ενός ανθρωπιστή, και δεν θα υπάρξει ποτέ κανείς όπως αυτός που μπορεί να κινήσει βουνά και μόνο με τη δύναμη της θέλησής του», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στίβεν Σεούνγκ σε ανάρτηση στο Χ.
«Η Επιτροπή Νόμπελ απέδειξε ότι βάζει την πολιτική πάνω από την ειρήνη».
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε να δώσει το φετινό βραβείο στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο από τη Βενεζουέλα, μιλώντας για «θαρραλέους υποστηρικτές της ελευθερίας που ορθώνουν το ανάστημά τους και αντιστέκονται» σε αυταρχική ηγεσία.
Ο Τραμπ έκανε εκστρατεία για το βραβείο και μόλις αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.
Θα σχολιάσει ο Τραμπ την απόφαση για το Νόμπελ Ειρήνης;
Ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη σχολιάσει την απόφαση για το Νόμπελ, αλλά ανήρτησε σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ) τρία βίντεο στον λογαριασμό του στο Truth Social που δείχνουν υποστηρικτές να γιορτάζουν τη συμφωνία για τη Γάζα.
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι τελείωσε οκτώ πολέμους αφότου ανέλαβε καθήκοντα και επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ, αν και έχει πει πρόσφατα ότι δεν περίμενε καθόλου να το πάρει.
«Θα πάρεις [πάρω] το Βραβείο Νόμπελ; Οπωσδήποτε όχι. Θα το δώσουν σε κάνα τύπο που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα», είπε ο Τραμπ στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.
Οι υποψηφιότητες για το φετινό Νόμπελ έπρεπε να γίνουν πριν από τις 31 Ιανουαρίου. Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για δεύτερη θητεία στις 20 Ιανουαρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.