- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος γύρος πολέμου: Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι η Daily Mail στοχοποίησε Γουίλιαμ και Κέιτ
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2026
Νέος γύρος πολέμου: Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι η Daily Mail στοχοποίησε Γουίλιαμ και Κέιτ
Νέα διάσταση παίρνει η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι και άλλων διασημοτήτων με τον εκδοτικό όμιλο Associated Newspapers (ANL), εκδότη της Daily Mail.
Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως στόχος του ταμπλόιντ υπήρξαν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον.
Η υπόθεση αφορά σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας που φέρονται να χρονολογούνται έως και 30 χρόνια πίσω. Ο Χάρι, μαζί με τον τραγουδιστή Έλτον Τζον, τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις, την ηθοποιό Σέιντι Φροστ και άλλους, κατηγορούν τον εκδοτικό όμιλο για πρακτικές όπως υποκλοπή τηλεφωνημάτων, διάρρηξη και παράνομη πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους των εναγόντων, υπάρχουν ενδείξεις ότι για τα 21α γενέθλια του Γουίλιαμ το 2003, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες που αποκτήθηκαν με «blagging», δηλαδή μέσω παραπλάνησης ώστε να αποκαλυφθούν εμπιστευτικά στοιχεία. Παράλληλα, η Κέιτ φέρεται να παρακολουθήθηκε από ιδιωτικό ντετέκτιβ για λογαριασμό δημοσιογράφου της Mail.
Ο εκδότης αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «παράλογες» και ισχυριζόμενος ότι οι αντίδικοι παραβιάζουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις. Η ANL ζήτησε να απορριφθούν τμήματα της υπόθεσης, επικαλούμενη αποφάσεις σε άλλες δίκες κατά του ομίλου News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ και του Daily Mirror.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2026 και θα είναι η πρώτη φορά που η ANL θα βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες παρόμοιες με το σκάνδαλο υποκλοπών που συντάραξε τον βρετανικό Τύπο πριν από δύο δεκαετίες.
Ο πρίγκιπας Χάρι, που άκουσε τη συνεδρίαση εξ αποστάσεως, παραμένει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τα βρετανικά ταμπλόιντ, κατηγορώντας τα ότι διέλυσαν φιλίες και σχέσεις, ενώ θεωρεί τον Τύπο υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία της θανατηφόρας ασθένειας στην ιστορία της
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Για τις πράξεις του ο Χάντι Μάταρ αντιμετωπίζει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης
Εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με την ελπίδα να βρουν επιζώντες
Αντίποινα για επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει δημοσίευμα της «Τhe Free Press»
Τι έγραφε στο ημερολόγιο του και τι έλεγε δημόσια την περίοδο της πανδημίας
To πρόγραμμα για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ
Oι αναρτήσεις της μητέρας πριν από τo φονικό
Επιτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο για ψήφισμα για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά Κυπρίων γυναικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.