- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος γύρος πολέμου: Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι η Daily Mail στοχοποίησε Γουίλιαμ και Κέιτ
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2026
Νέος γύρος πολέμου: Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι η Daily Mail στοχοποίησε Γουίλιαμ και Κέιτ
Νέα διάσταση παίρνει η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι και άλλων διασημοτήτων με τον εκδοτικό όμιλο Associated Newspapers (ANL), εκδότη της Daily Mail.
Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως στόχος του ταμπλόιντ υπήρξαν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον.
Η υπόθεση αφορά σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας που φέρονται να χρονολογούνται έως και 30 χρόνια πίσω. Ο Χάρι, μαζί με τον τραγουδιστή Έλτον Τζον, τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις, την ηθοποιό Σέιντι Φροστ και άλλους, κατηγορούν τον εκδοτικό όμιλο για πρακτικές όπως υποκλοπή τηλεφωνημάτων, διάρρηξη και παράνομη πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους των εναγόντων, υπάρχουν ενδείξεις ότι για τα 21α γενέθλια του Γουίλιαμ το 2003, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες που αποκτήθηκαν με «blagging», δηλαδή μέσω παραπλάνησης ώστε να αποκαλυφθούν εμπιστευτικά στοιχεία. Παράλληλα, η Κέιτ φέρεται να παρακολουθήθηκε από ιδιωτικό ντετέκτιβ για λογαριασμό δημοσιογράφου της Mail.
Ο εκδότης αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «παράλογες» και ισχυριζόμενος ότι οι αντίδικοι παραβιάζουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις. Η ANL ζήτησε να απορριφθούν τμήματα της υπόθεσης, επικαλούμενη αποφάσεις σε άλλες δίκες κατά του ομίλου News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ και του Daily Mirror.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2026 και θα είναι η πρώτη φορά που η ANL θα βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες παρόμοιες με το σκάνδαλο υποκλοπών που συντάραξε τον βρετανικό Τύπο πριν από δύο δεκαετίες.
Ο πρίγκιπας Χάρι, που άκουσε τη συνεδρίαση εξ αποστάσεως, παραμένει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τα βρετανικά ταμπλόιντ, κατηγορώντας τα ότι διέλυσαν φιλίες και σχέσεις, ενώ θεωρεί τον Τύπο υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έτρεφε πολύ μίσος στην καρδιά του εδώ και αρκετό καιρό» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αρχικά προσποιούμενος μέλος ρωσικής μονάδας drones
Η Lufthansa σχεδιάζει να αφαιρέσει περίπου 20.000 δρομολόγια μέσα στους επόμενους 6 μήνες
Η επιχείρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα
Τι γνώριζε η οικογένεια και τι λέει ο Τραμπ
Το θέμα οδήγησε ακόμη και σε διαμαρτυρίες έξω από το club
Κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αντιπαράθεσης αποτελεί η στρατιωτική θητεία
Η φωτιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2023, όταν κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία
Την ίδια στιγμή η United Airlines, έχουν ήδη προχωρήσει σε αυξήσεις εισιτηρίων έως και 20%
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το ευρύτερο αποτύπωμα της γεωπολιτικής κρίσης
Διατηρείται το κόστος δανεισμού - Ο αντίκτυπος του πολέμου στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη
«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που εισέβαλε ένοπλος
Το προφίλ του «μοναχικού λύκου» από την Καλιφόρνια - 31χρονος δάσκαλος και προγραμματιστής
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μετά τη νέα οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εσπευσμένη απομάκρυνση του προεδρικού ζεύγους μετά από πυροβολισμούς στην εκδήλωση
Εσπευσμένη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου από τη δεξίωση των ανταποκριτών μετά από πυρά - Τι δήλωσε
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι εκδηλώσεις μνήμης
Χάος και τρόμος όταν ακούστηκαν πυρά - Ασφαλείς ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.