- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα κόντρα του Τζον Έλκαν με τη μητέρα του για την κληρονομιά του Ανιέλι
Συνεχίζεται η κόντρα σε μια από τις ισχυρότερες οικογένειες της Ιταλίας
Ο πρόεδρος της Ferrari και της Stellantis, Τζον Έλκαν, βρίσκεται εκ νέου σε δικαστική διαμάχη με τη μητέρα του, Μαργκερίτα Ανιέλι, ύστερα από την παρουσίαση χειρόγραφου σημειώματος που, σύμφωνα με την πλευρά της, αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε η περιουσία του πατέρα της, του αείμνηστου Τζάνι Ανιέλι.
Το έγγραφο, με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 1998, κατατέθηκε σε ακρόαση στο δικαστήριο του Τορίνο. Σε αυτό, ο Ανιέλι όριζε ότι το μερίδιό του, περίπου 25% στην εταιρεία Dicembre, έπρεπε να περάσει στον γιο του Εντοάρντο Ανιέλι, ο οποίος πέθανε το 2000. Ωστόσο, σε προγενέστερο έγγραφο του 1996, είχε οριστεί κληρονόμος ο εγγονός του, Τζον Έλκαν – κάτι που υλοποιήθηκε το 2003 μετά τον θάνατό του.
Η Dicembre, εταιρεία–κλειδί στην κορυφή του ομίλου Exor, ελέγχει συμμετοχές-«κολοσσούς», μεταξύ των οποίων η Ferrari και η Stellantis. Σήμερα ανήκει στα τρία παιδιά της Μαργκερίτα από τον πρώτο της γάμο: Τζον, Λάπο και Τζινεβρα Έλκαν.
Οι δικηγόροι του Έλκαν υποστηρίζουν ότι το νέο έγγραφο δεν έχει καμία νομική ισχύ, καθώς η διανομή της περιουσίας είχε οριστικοποιηθεί με συμφωνία το 2004. Το σημείωμα εντοπίστηκε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για φοροδιαφυγή, η οποία έκλεισε πρόσφατα με τον Έλκαν να δέχεται ποινή ενός έτους κοινωνικής εργασίας.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Μαργκερίτα Ανιέλι, η ίδια και η μητέρα της, Μαρέλα Καρατσόλο, θα έπρεπε να είχαν διατηρήσει το μερίδιο που προοριζόταν για τον Εντοάρντο. Αν και η Μαργκερίτα κληρονόμησε 1,2 δισ. ευρώ, επιδιώκει τώρα μεγαλύτερο μερίδιο για τα πέντε παιδιά που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο της.
Η υπόθεση ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις εσωτερικές διαμάχες μίας από τις πιο ιστορικές οικογένειες της Ιταλίας, με τις δικαστικές αίθουσες να αποτελούν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης για την κληρονομιά του «Αβοκάτο» της Fiat.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.