- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου
Η επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο θα είναι η πρώτη από το 2019
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα φιλοξενήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου, με την ατζέντα να περιλαμβάνει εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες.
«Εργαζόμαστε πάνω σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον πρόεδρο, όπως η μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών Boeing, μια σημαντική συμφωνία για F-16 και η συνέχιση των συνομιλιών για τα F-35, τις οποίες αναμένουμε να ολοκληρώσουμε θετικά», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
Η επίσκεψη του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο θα είναι η πρώτη από το 2019, όταν οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί κατά την πρώτη θητεία Τραμπ. Παρά την προσωπική τους χημεία εκείνη την περίοδο, οι διμερείς σχέσεις χαρακτηρίστηκαν από εντάσεις, κυρίως λόγω της συνεργασίας της Ουάσιγκτον με Κούρδους μαχητές στη Συρία και των στενών δεσμών της Άγκυρας με τη Μόσχα.
Η πιο έντονη κρίση ήρθε το 2019, όταν η Τουρκία προχώρησε στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την ακύρωση της πώλησης των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ και τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των αεροσκαφών. Έκτοτε, η Τουρκία στράφηκε στην αγορά F-16, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται.
«Ο πρόεδρος Ερντογάν κι εγώ είχαμε πάντα μια πολύ καλή σχέση. Ανυπομονώ να τον δω στις 25!» πρόσθεσε ο Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνάντηση μπορεί να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.