- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κολμπέρ, Στιούαρτ και Λέτερμαν καταγγέλλουν «λογοκρισία» μετά την αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ
Πιο αιχμηρός όλων ο βετεράνος Λέτερμαν
Κολμπέρ, Στιούαρτ και Λέτερμαν καταγγέλλουν «λογοκρισία» μετά την αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ
Η απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου ABC να αναστείλει επ’ αόριστον την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, έπειτα από πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στον χώρο των late-night shows. Οι Στίβεν Κολμπέρ, Τζον Στιούαρτ και Ντέιβιντ Λέτερμαν προειδοποίησαν ανοιχτά ότι η χώρα κινδυνεύει να γλιστρήσει σε αυταρχικά μονοπάτια.
Ο Στίβεν Κολμπέρ αφιέρωσε ολόκληρη την εκπομπή του στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του ABC «κατάφωρη λογοκρισία». «Σήμερα όλοι είμαστε Τζίμι Κίμελ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η υποχώρηση σε έναν «αυταρχικό» δεν οδηγεί σε λύση αλλά σε περισσότερες απαιτήσεις.
Με αιχμηρή σάτιρα, ο Τζον Στιούαρτ άνοιξε το επεισόδιο του «Daily Show» από ένα χρυσό σκηνικό, αυτοπαρουσιαζόμενος ως «κυβερνητικά εγκεκριμένος παρουσιαστής». Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, μιλώντας στο Atlantic Festival στη Νέα Υόρκη, υπογράμμισε: «Δεν μπορείς να απολύεις κάποιον επειδή θέλεις να καλοπιάσεις μια αυταρχική και εγκληματική διοίκηση στον Λευκό Οίκο».
Η απόφαση του ABC ακολούθησε τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, Μπρένταν Καρ, ο οποίος απείλησε με ενέργειες εναντίον του δικτύου μετά από σχόλια του Τζίμι Κίμελ για τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ. Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν τον Κίμελ ότι παραποίησε τις πολιτικές πεποιθήσεις του δράστη, Τάιλερ Ρόμπινσον.
Στο πλευρό του Κίμελ στάθηκε και ο Τζίμι Φάλον, που δήλωσε στον αέρα ότι ο συνάδελφός του είναι «ένας αξιοπρεπής, αστείος και αγαπητός άνθρωπος» και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει σύντομα. Αντίθετα, ο Γκρεγκ Γκάτφιλντ του Fox News υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν αποτελεί λογοκρισία, αλλά μάλλον μια αφορμή απαλλαγής από έναν παρουσιαστή με χαμηλές τηλεθεάσεις και υψηλό κόστος παραγωγής.
Η υπόθεση αναδεικνύει πόσο ευάλωτο είναι το τηλεοπτικό τοπίο στις ΗΠΑ, όπου η πολιτική πίεση διαπλέκεται με τα οικονομικά συμφέροντα των δικτύων, μετατρέποντας την ψυχαγωγία σε αρένα για τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.
Πηγή: The New York Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.