Ο Στίβεν Κόλμπερτ αντιδρά στα «υπέροχα νέα» της επιστροφής του Τζίμι Κίμελ
Πότε επιστρέφει η εκπομπή του
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αντιδρά στα «υπέροχα νέα» της επιστροφής του Τζίμι Κίμελ - Πότε επιστρέφει η εκπομπή του
Η αναστολή του Jimmy Kimmel Live! έληξε και το βράδυ της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου ο Στίβεν Κόλμπερτ σχολίασε την επιστροφή του συναδέλφου του στον αέρα. Στο Late Show της CBS, ο παρουσιαστής υποδέχθηκε την είδηση λέγοντας ότι «το εθνικό μας late-nightmare τελείωσε» και χαρακτήρισε «υπέροχα νέα» την επαναφορά της εκπομπής. Το πρόγραμμα του Τζίμι Κίμελ είχε παγώσει στις 17 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του για τη δολοφονία του συντηρητικού σχολιαστή Τσάρλι Κερκ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Η Disney, ιδιοκτήτρια του ABC, εξήγησε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση για προσωρινή διακοπή ελήφθη ώστε να μην οξυνθεί περαιτέρω ένα ευαίσθητο κλίμα, κρίνοντας τις δηλώσεις του παρουσιαστή «ατυχείς και ακατάλληλες». Όπως διευκρίνισε, μετά από συζητήσεις με τον Τζίμι Κίμελ αποφασίστηκε η επιστροφή του την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, ο Κόλμπερτ είχε χαρακτηρίσει την αναστολή «κατάφωρη λογοκρισία», δηλώνοντας ότι στηρίζει πλήρως τον συνάδελφό του και την ομάδα του.
Η υπόθεση απέκτησε και πολιτικές διαστάσεις, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να σχολιάζει στο Truth Social ότι ο Κίμελ «απολύθηκε για κακά νούμερα και έλλειψη ταλέντου», ενώ ο επικεφαλής της FCC, Μπρένταν Καρ, χαιρέτισε την πίεση του τηλεοπτικού κολοσσού Nexstar προς το ABC να αποσύρει την εκπομπή. Παράλληλα, περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες –ανάμεσά τους η Μέριλ Στριπ, ο Τομ Χανκς, η Τζένιφερ Άνιστον και ο Μπεν Άφλεκ– υπέγραψαν ανοικτή επιστολή της ACLU υπέρ του Κίμελ και της ελευθερίας του λόγου, δίνοντας νέα διάσταση στη δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια της σάτιρας και της λογοκρισίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.