- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζίμι Κίμελ: Ποιοι διάσημοι βρίσκονται στο πλευρό του - Οι αναρτήσεις συμπαράστασης
Ζητούν την άμεση επιστροφή της εκπομπής του
Τζίμι Κίμελ: Ποιοι διάσημοι βρίσκονται στο πλευρό του - Οι αναρτήσεις συμπαράστασης
Η απόφαση του ABC να αναστείλλει «επ' αόριστον» την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά το σχόλιο του για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. Σταρ του Χόλιγουντ και πληθώρα διασημοτήτων έχουν ήδη εκφράσει τις αντιδράσεις τους για το «κόψιμο» της εκπομπής.
Η κωμικός Γουάντα Σάικς κοινοποίησε ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο εξηγεί ότι είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ την Τετάρτη το βράδυ. «Ας δούμε. Δεν τερμάτισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ούτε έλυσε το ζήτημα της Γάζας μέσα στην πρώτη εβδομάδα του. Αλλά τερμάτισε την ελευθερία του λόγου μέσα στον πρώτο χρόνο του. Για όσους από εσάς προσεύχεστε, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Σ' αγαπώ, Τζίμι», ανέφερε η Σάικς.
«Έχω περάσει πολύ χρόνο δημόσια + ιδιωτικά υπερασπιζόμενος κωμικούς με τους οποίους δεν συμφωνώ», έγραψε ο κωμικός Mike Birbiglia στο Instagram. «Αν είσαι κωμικός - μην επικαλείσαι την τρέλα της αποχώρησης του Κίμελ από τον τηλεοπτικό αέρα — μην μπαίνεις στον κόπο να μιλάς πια για την ελευθερία του λόγου».
Ο Κρις Χέις έγραψε στο X: «Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη επίθεση στην ελευθερία του λόγου από κρατικούς παράγοντες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου».
Ο Μπεν Στίλερ έγραψε στο Χ: «Αυτό δεν είναι σωστό».
This isn’t right. https://t.co/mVJ8308w1k
— Ben Stiller (@BenStiller) September 17, 2025
«Ο φασισμός είναι εδώ και είναι ανατριχιαστικός», έγραψε η Σοφία Μπους.
The First Amendment doesn’t exist in America anymore. Period. Fascism is here and it’s chilling. https://t.co/G2iwFmJwQJ
— Sophia Bush (@SophiaBush) September 17, 2025
Ο Άλεξ Έντελμαν έγραψε στο X: «Αυτή είναι η πραγματική κουλτούρα ακύρωσης που όλοι ισχυρίζονται ότι μισούν τόσο πολύ».
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ μοιράστηκε τις σκέψεις του στο Instagram δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του κειμένου της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ.
Η Δημοκρατική Τζάσμιν Κρόκετ έγραψε με τη σειρά της στο Χ: «Ο Κίμελ πληγώνει τα συναισθήματα της MAGA κρατώντας έναν καθρέφτη ψηλά και έτσι η πρώτη τροπολογία καταργείται και η εκπομπή του ακυρώνεται... ποιος θα τους το πει αυτό».
Kimmel hurts MAGA’S feelings by holding a mirror up & so the first amendment is out the window and his show is pulled… who is going to tell them that, that is the definition of being a snowflake… as well as supporting anti-democratic ideals? (Not patriotic at all)
— Jasmine Crockett (@JasmineForUS) September 17, 2025
Now is…
Η Κάθι Γκρίφιν έγραψε σε μια δήλωση που μοιράστηκε στο Instagram: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πίσω τον Τζίμι Κίμελ αυτή τη στιγμή».
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, εξέφρασε την άποψή του στο X: «Αγοράζοντας και ελέγχοντας πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης, απολύοντας σχολιαστές, ακυρώνοντας εκπομπές.... Αυτές δεν είναι συμπτώσεις. Είναι συντονισμένο. Και είναι επικίνδυνο. Το @GOP δεν πιστεύει στην ελευθερία του λόγου. Σε λογοκρίνουν σε πραγματικό χρόνο».
Buying and controlling media platforms.
— Gavin Newsom (@GavinNewsom) September 17, 2025
Firing commentators.
Canceling shows.
These aren’t coincidences.
It’s coordinated. And it’s dangerous.
The @GOP does not believe in free speech.
They are censoring you in real time.
Πηγή: People
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.