- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρνείται κάθε σχέση του πελάτη του με την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν ο δικηγόρος του Μπρίνκερ
Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο Γερμανός που παραμένει βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 στην Πορτογαλία.
Γερμανοί εισαγγελείς χαρακτήρισαν για πρώτη φορά ύποπτο για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν το 2020, όταν εξέτιε ήδη ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στην περιφέρεια του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Όπως έγραψε το Der Spiegel, το διαβατήριο του Μπρίκνερ ακυρώθηκε και ο ίδιος θα φέρει πλέον ηλεκτρονικό βραχιόλι, ενώ θα πρέπει να δηλώσει τόπο κατοικίας απ' όπου δεν θα μπορεί να φύγει χωρίς άδεια.
«Πρόκειται για μια προσπάθεια των εισαγγελέων να τον διατηρήσουν σε ένα είδος κράτησης για να τον ερευνήσουν, έχοντας ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σ' αυτόν», έγραψε το Der Spiegel επικαλούμενο τον δικηγόρο Φιλίπ Μαρκό. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι απελευθερώθηκε στις 9:15 τοπική ώρα υπό αστυνομική συνοδεία», δήλωσε ο Μαρσέλ Φαρμπόφσκι, εκπρόσωπος της φυλακής του Ζέντε, προσθέτοντας ότι ο Μπρίκνερ αποχώρησε από τη φυλακή με τον δικηγόρο του.
Αρνείται κάθε σχέση του πελάτη του με την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν ο δικηγόρος του Μπρίνκερ
Ο δικηγόρος του Μπρίκνερ αρνείται κάθε σχέση του πελάτη του με την υπόθεση ΜακΚάν και δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Μπρίκνερ.
Ο 49χρονος Μπρίκνερ έχει καταδικαστεί για παιδική κακοποίηση και διακίνηση ναρκωτικών εκτός από τον βιασμό της γυναίκας, η οποία έχει έκτοτε πεθάνει.
Η μικρή Μαντλίν, τότε τριών ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ταυτοποιήσει ως βασικό ύποπτο για την υπόθεση τον Μπρίκνερ, αναζητούν εδώ και καιρό αποδεικτικά στοιχεία για να τον συνδέσουν οριστικά με την υπόθεση.
Οι πορτογαλικές και οι γερμανικές αστυνομικές αρχές πέρασαν τέσσερις ημέρες αναζητώντας στοιχεία στο Αλγκάρβε τον Ιούνιο. Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ο Μπρίκνερ αρνήθηκε αίτημά τους να μιλήσει μαζί τους σχετικά με την εξαφάνιση του κοριτσιού.
Ο Μπρίκνερ ζούσε στο Αλγκάρβε το διάστημα 1995-2007, όπου σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχει δει το Reuters, έκανε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και παραθεριστικές κατοικίες. Οι γονείς της ΜακΚάν συνεχίζουν την εκστρατεία για να μάθουν τι απέγινε η κόρη τους, η οποία σήμερα θα ήταν 22 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.