Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο πιάτο τζόλοφ ρυζιού στον κόσμο - Νιγηριανή σεφ μαγείρεψε 8.780 κιλά
Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την προσπάθειά της και στη συνέχεια δοκίμασαν το φαγητό
Η Νιγηριανή σεφ Χίλντα Μπάτσι έσπασε το ρεκόρ Guinness μαγειρεύοντας το μεγαλύτερο τζόλοφ ρύζι στον κόσμο, βάρους 8.780 κιλών
Η Νιγηριανή σεφ Χίλντα Μπάτσι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μαγειρεύοντας το μεγαλύτερο καζάνι τζόλοφ ρυζιού την περασμένη εβδομάδα στο Λάγος.
Τα Ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records – GWR) επιβεβαίωσαν το επίτευγμα μέσω κοινωνικών δικτύων, αναφέροντας ότι το γιγαντιαίο δημιούργημα ρυζιού της Μπάτσι ζύγιζε 8.780 κιλά.
Μετά από εννέα ώρες μαγειρέματος, η προσπάθεια κινδύνευσε να αποτύχει όταν το τεράστιο καζάνι έσπασε την ώρα που σηκωνόταν με γερανό για να ζυγιστεί – ευτυχώς, καθόλου ρύζι δεν χύθηκε.
Η Μπάτσι γιόρτασε την επιτυχία ευχαριστώντας την ομάδα και τους υποστηρικτές της: «Αυτή η στιγμή δεν είναι μόνο δική μου… ανήκει σε όλους μας».
Παρά τις δυσκολίες, τα μέλη της ομάδας της συγκέντρωσαν αποδείξεις από κάμερες ώστε να σταλούν στα Ρεκόρ Γκίνες για επίσημη επικύρωση.
Η σεφ απέτισε φόρο τιμής στην «ακούραστη ομάδα» της και μοιράστηκε στα social media βίντεο με την αντίδρασή της στην είδηση.
«Αυτό το ρεκόρ Γκίνες χτίστηκε πάνω στην ενότητα, την αγάπη και τη συλλογική δύναμη. Κάναμε ιστορία μαζί, για τη Νιγηρία, για την Αφρική, για όλους».
Η συνταγή της περιλάμβανε 4.000 κιλά ρύζι, 500 κιβώτια τοματοπολτού, 600 κιλά κρεμμύδια και 168 κιλά κατσικίσιο κρέας, όλα σε ειδικό καζάνι χωρητικότητας 23.000 λίτρων.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια, που ολοκληρώθηκε με τη διανομή μερίδων στο πλήθος και τους περαστικούς.
View this post on Instagram
Η Μπάτσι είχε γίνει εθνική αίσθηση το 2023, όταν κατέκτησε το ρεκόρ μαγειρικής μαραθωνίου με διάρκεια 93 ώρες και 11 λεπτά – αν και αργότερα ξεπεράστηκε από άλλους σεφ.
Το τζόλοφ ρύζι είναι βασικό φαγητό σε πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, με ρύζι μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας και συνδυασμένο με κρέας ή θαλασσινά.
Η ίδια είχε δηλώσει: «Είμαστε ο γίγαντας της Αφρικής και το τζόλοφ είναι φαγητό που μας αντιπροσωπεύει. Είναι λογικό να έχουμε το μεγαλύτερο καζάνι τζόλοφ ρυζιού».
(Mε πληροφορίες BBC News)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.