Κοσμος

Φόβοι ότι η μικρή Μαντλίν απήχθη από κύκλωμα παιδεραστών - Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση

«Θυμίζει την υπόθεση Ντιτρού» - Η προειδοποίηση πριν την εξαφάνιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαφάνιση Μαντλίν
© ΕΡΑ/FACUNDO ARRIZABALAGA

Φόβοι ότι η μικρή Μαντλίν απήχθη από κύκλωμα παιδεραστών 

Η υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007, επανέρχεται στο επίκεντρο μετά από μια νέα συγκλονιστική αποκάλυψη. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Marc Verwilghen, υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση της 3χρονης είχε κυκλοφορήσει προειδοποίηση για τη δράση διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας.

Η Μαντλίν χάθηκε από διαμέρισμα στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, βρίσκονταν σε κοντινό εστιατόριο. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, με την πορτογαλική και τη βρετανική αστυνομία να συνεχίζουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ο Verwilghen, που είχε ερευνήσει τον διαβόητο παιδοκτόνο Μαρκ Ντιτρού, αποκάλυψε ότι υπήρχε πληροφορία πως μια ομάδα διακινητών παιδιών είχε «παραγγείλει» ένα κορίτσι μόλις τρεις ημέρες πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν. Όπως είπε, το παιδί φωτογραφήθηκε από κάποιον του κυκλώματος, το υλικό στάλθηκε στο Βέλγιο και εγκρίθηκε η αρπαγή του.

Ο Ντιτρού, ο οποίος σήμερα είναι 68 ετών και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, είχε απαγάγει, βιάσει και δολοφονήσει ανήλικα κορίτσια τη δεκαετία του ’90. Οι βελγικές αρχές είχαν εντοπίσει ενδείξεις ύπαρξης κυκλωμάτων παιδοφιλίας στην Ευρώπη, όμως οι έρευνες τότε περιορίστηκαν αποκλειστικά στη δράση του Ντιτρού, χωρίς να εξεταστούν σε βάθος πιθανές διασυνδέσεις.

«Όταν έμαθα για την εξαφάνιση της Μαντλίν, μου φάνηκε σαν déjà vu», δήλωσε ο Verwilghen. «Είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να πρόκειται για απαγωγή κατόπιν παραγγελίας, αλλά οι πληροφορίες δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε».

Οι νέες αποκαλύψεις γίνονται ενώ ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο Γερμανός που θεωρείται ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, παραμένει στη φυλακή εκτίοντας ποινή επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005 στην ίδια περιοχή. Ο Μπρίκνερ, που ζούσε κατά περιόδους στην Πορτογαλία από το 2000 έως το 2017, εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την εξαφάνιση της μικρής.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, ακόμη και σε τοποθεσίες γύρω από το φράγμα Barragem do Arade, δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις που να οδηγούν σε κατηγορίες εις βάρος του. Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να τον θεωρούν «κύριο ύποπτο».

Δεκαεφτά χρόνια μετά, η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν παραμένει μία από τις πιο αινιγματικές και πολυσυζητημένες υποθέσεις παγκοσμίως, προκαλώντας αμείωτο ενδιαφέρον και συνεχιζόμενες εκκλήσεις για νέα στοιχεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY