- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις αθλητικές διοργανώσεις
Ο Σάντσεθ άφησε αιχμές και κατά της διεθνούς κοινότητας
Ο Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις αθλητικές διοργανώσεις
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι πρέπει να αποκλειστεί το Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις όσο συνεχίζεται η, όπως τη χαρακτήρισε, «βαρβαρότητα» στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, η ισπανική κυβέρνηση ακύρωσε συμβόλαιο ύψους σχεδόν 700 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά ισραηλινών εκτοξευτών ρουκετών.
Η ακύρωση του συμβολαίου έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της ισπανικής κυβέρνησης να θεσμοθετήσει πλήρη απαγόρευση πώλησης και αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού από και προς το Ισραήλ, εξαιτίας της πολεμικής επιχείρησης στη Γάζα.
Οι δηλώσεις Σάντσεθ έγιναν μία μέρα μετά τη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, λόγω μαζικών φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων και συγκρούσεων με την αστυνομία. Το γεγονός έλαβε χώρα στη Μαδρίτη, με περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές να συμμετέχουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός –που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από τους αντιπάλους του επειδή επαίνεσε τους διαδηλωτές λίγες ώρες πριν διακοπεί ο αγώνας– είπε ότι ελπίζει πως τα γεγονότα της Κυριακής στη Μαδρίτη θα οδηγήσουν και άλλους να ξανασκεφτούν εάν το Ισραήλ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
«Πιστεύω ότι η συζήτηση που ξεκίνησε μετά από όσα έγιναν εδώ στη Μαδρίτη χθες πρέπει να διευρυνθεί και να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο», είπε τη Δευτέρα.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.