- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο 59χρονος Ράιαν Ράουθ απέλυσε τους δικηγόρους του και υπερασπίζεται μόνος τον εαυτό του
ΗΠΑ: Ο Ράιαν Ράουθ δικάζεται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε γήπεδο γκολφ - Δηλώνει αθώος και επέλεξε να υπερασπιστεί μόνος τον εαυτό του.
Ο άνδρας που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι, στο γήπεδο γκολφ του στη Φλόριντα, απέλυσε τους δικηγόρους του και αποφάσισε να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του στη δίκη του που ξεκίνησε σήμερα.
Ο Ράιαν Ράουθ, 59 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, κρύφτηκε έχοντας μαζί του ένα τουφέκι, στο Διεθνές Κλαμπ Γκολφ του Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, με σκοπό να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας τον εντόπισε να κρύβεται σε μια δενδροστοιχία και άνοιξε πυρ, αναγκάζοντάς τον να φύγει τρέχοντας, χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα.
Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα σε βάρος του Τραμπ μέσα σε δύο μήνες. Στην πρώτη, ο ένοπλος σκοτώθηκε επί τόπου από αστυνομικούς.
Ο Ράουθ δηλώνει αθώος σε όλες τις κατηγορίες. Η δίκη του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Πιρς ξεκίνησε σήμερα με την επιλογή των ενόρκων.
Ο Ράουθ, ένας πρώην εργολάβος κατασκευής στεγών, με ιστορικό δονκιχωτικής υπεράσπισης «ευάλωτων» δημοκρατιών όπως η Ουκρανία και η Ταϊβάν, είναι πιθανό να μετατρέψει τη δίκη του σε φόρουμ παρουσίασης των απόψεών του. Σήμερα, η δικαστής Αϊλίν Κάνον απέρριψε κάποιες από τις ερωτήσεις που έθετε ο κατηγορούμενος στους υποψήφιους ενόρκου ως «άσχετες με τη διαδικασία» αφού περιλάμβαναν ερωτήματα σχετικά με τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές στα πανεπιστήμια και την κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ.
Ο Ράουθ έχει δηλώσει επίσης ότι ψήφισε τον Τραμπ στις εκλογές του 2016 αλλά στη συνέχεια απογοητεύτηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Η Λία Στιούαρτ επέζησε μετά από σοβαρά τραύματα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε ΜΕΘ στο Σίδνεϊ
Οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.