- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Νέα στοιχεία έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας για την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις που έχει κοστίσει τη ζωή σε 150 ανθρώπους.
Σύμφωνα με αναφορές που μετέδωσε η εφημερίδα Daily Mail, το αεροσκάφος της Germanwings είχε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα προσγείωσης, τα οποία μάλιστα το είχαν καθηλώσει στο έδαφος 24 ώρες πριν τη μοιραία πτήση στις γαλλικές Αλπεις. Για το λόγο αυτό, φαίνεται, πως το αεροσκάφος δεν είχε πραγματοποιήσει την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ.
Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βρίσκονται σε εξέλιξη οι πτήσεις των ελικοπτέρων που μεταφέρουν τους ερευνητές στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings. Παράλληλα, δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας θα μεταβούν στη δύσβατη περιοχή των Άλπεων της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.
Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής και εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, εντούτοις αποκλείονται τα ενδεχόμενα τρομοκρατικής ενέργειας και καιρικών συνθηκών.
Οι ερευνητές εναποθέτουν τις ελπίδες του στο ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που βρέθηκε, ώστε να απαντηθεί το ερώτημα τι έφταιξε και συνετρίβη το αεροπλάνο.
Η εξέτασή του θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων, αλλά και όλους τους ήχους και τις ανακοινώσεις που ακούσθηκαν στο πιλοτήριο και τους συναγερμούς που ενδεχομένως να ήχησαν.
Η πτήση 4U9525, η οποία απογειώθηκε από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ στις 10:01 τοπική ώρα, έχασε ύψος μόλις ένα λεπτό αφότου άγγιξε το ύψος πτήσης και εν συνεχεία έπεσε από τα 38.000 πόδια στα 6.000 πόδια σε λιγότερο από οκτώ λεπτά, πριν συντριβεί.
«Ναι, είδα ανθρώπους νεκρούς, είδα παιδιά, είδα και μωρά», δήλωσε σε κατάσταση-σοκ μέλος σωστικού συνεργείου που έφθασαν στο σημείο της τραγωδίας για τις εικόνες φρίκης που αντιμετώπισε.
Το απόγευμα αναμένεται να δώσουν το παρών στον τόπο της καταστροφής οι Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ και Μαριάνο Ραχόι.
Φωτό: EPA/PETER KNEFFEL
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.