- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Βέλγιο θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Ανακοινώνει και δώδεκα κυρώσεις κατά του Ισραήλ
Το Βέλγιο θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Το Βέλγιο θα αναγνωρίσει επίσημα το Παλαιστινιακό κράτος στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μαξίμ Πρεβό.
«Η Παλαιστίνη θα αναγνωριστεί από το Βέλγιο στη συνεδρίαση του ΟΗΕ! Και επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πρεβό στην πλατφόρμα Χ.
Ο Πρεβό δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη «εν όψει της ανθρωπιστικής τραγωδίας» που εκτυλίσσεται στη Γάζα, όπου οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν αναγκάσει τους περισσότερους κατοίκους να μετακινηθούν τουλάχιστον μία φορά, ενώ ο ΟΗΕ έχει κηρύξει λιμό.
🇧🇪🇵🇸🚨La Palestine sera reconnue par la Belgique lors de la session de l’ONU ! Et des sanctions fermes sont prises à l’égard du gouvernement israélien. Tout antisémitisme ou glorification du terrorisme par les partisans du Hamas sera aussi plus fortement dénoncé.
— Maxime PREVOT (@prevotmaxime) September 2, 2025
🔸Au vu du…
«Απέναντι στη βία που διαπράττει το Ισραήλ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, και με δεδομένες τις διεθνείς του υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθήκοντος να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος γενοκτονίας, το Βέλγιο έπρεπε να λάβει ισχυρές αποφάσεις για να αυξήσει την πίεση προς την ισραηλινή κυβέρνηση και τους τρομοκράτες της Χαμάς», έγραψε ο Πρεβό.
«Δεν πρόκειται για τιμωρία του ισραηλινού λαού, αλλά για την εξασφάλιση ότι η κυβέρνησή του θα σέβεται το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και για τη λήψη μέτρων που προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο», πρόσθεσε.
Τον Ιούλιο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος στη Σύνοδο του ΟΗΕ, η οποία θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Έκτοτε, περισσότερες από δώδεκα άλλες δυτικές χώρες έχουν καλέσει και άλλες κυβερνήσεις να πράξουν το ίδιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.