- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ξεκίνησε και πάλι από τη Βαρκελώνη ο στολίσκος για τη Γάζα
Στην πορεία τους, τα πλοιάρια θα ενωθούν με άλλα σκάφη που θα αναχωρήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου από την Τυνησία
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ξεκίνησε και πάλι από τη Βαρκελώνη ο στολίσκος στη Γάζα
Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βρίσκεται ανάμεσα στους εκατοντάδες συμμετέχοντες του στολίσκου Global Sumud Flotilla, που έχει ως στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό. Η παρουσία της Γκρέτα έχει προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η ίδια συνδέει τον αγώνα για το κλίμα με την κοινωνική δικαιοσύνη και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μαζί με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετέχουν στον στολίσκο δεκάδες ακόμη ακτιβιστές από όλο τον κόσμο, καθώς και γνωστές προσωπικότητες όπως οι ηθοποιοί Λίαμ Κάνιγχαμ και Εντουάρντ Φερνάντεθ, αλλά και η πρώην δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου. Όλοι μαζί ενώνουν τη φωνή τους απέναντι στον αποκλεισμό της Γάζας, ζητώντας τη δημιουργία ενός ασφαλούς ανθρωπιστικού διαδρόμου.
Τα περίπου είκοσι πλοιάρια απέπλευσαν για πρώτη φορά από τη Βαρκελώνη την Κυριακή, όμως λόγω της κακοκαιρίας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο λιμάνι. Σήμερα το απόγευμα, γύρω στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), αναχώρησαν εκ νέου με προορισμό τη Γάζα, όπου αναμένεται να φτάσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Στην πορεία τους, τα πλοιάρια θα ενωθούν με άλλα σκάφη που θα αναχωρήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου από την Τυνησία και άλλα μεσογειακά λιμάνια, ενισχύοντας έτσι την αποστολή του Global Sumud Flotilla.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.