- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε νέα δοκιμή πυραύλων, σύμφωνα με κρατικά μέσα
Φέρονται να έχουν «ανώτερη μαχητική ικανότητα»
Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε δύο νέους πυραύλους αεράμυνας υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με Σεούλ και Ουάσιγκτον
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νέα δοκιμή δύο πυραύλων αεράμυνας, υπό την επίβλεψη του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα όπλα της Βόρειας Κορέας διαθέτουν «υπεροχή μάχης» και «μοναδική τεχνολογία», ικανά να καταστρέφουν εναέριους στόχους όπως drones και πυραύλους cruise. Η δοκιμή έγινε το Σάββατο και, όπως υποστηρίζει η Πιονγιάνγκ, απέδειξε την αποτελεσματικότητα των νέων συστημάτων.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου η Νότια Κορέα γνωστοποίησε ότι στρατιώτες της άνοιξαν προειδοποιητικά πυρά σε βορειοκορεατικά στρατεύματα που πέρασαν προσωρινά τη Ζώνη Αποστρατιωτικοποίησης (DMZ). Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι περίπου 30 στρατιώτες διέσχισαν το αυστηρά φυλασσόμενο σύνορο, ενώ η Πιονγιάνγκ αντέδρασε κατηγορώντας τη Σεούλ για «εσκεμμένη πρόκληση».
Η ένταση κλιμακώνεται ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Λι Τζε Μιουνγκ, τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον. Ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας είχε υποσχεθεί βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων, αλλά η αδελφή του Κιμ απέρριψε τα ανοίγματα συμφιλίωσης.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς τες «εχθρικές και συγκρουσιακές», και δεσμεύτηκε να επιταχύνει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.
Νότιοι Κορεάτες αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι η Ρωσία παρέχει στη Βόρεια Κορέα τεχνολογία πυραύλων σε αντάλλαγμα για στρατιωτική υποστήριξη στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν οι τελευταίοι πύραυλοι εμπεριέχουν ρωσικά συστήματα.
Η Βόρεια και η Νότια Κορέα παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο από το 1953, καθώς η Κορεατική Σύγκρουση έληξε με ανακωχή και όχι με ειρηνευτική συνθήκη.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.