- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Κορέα: Λιποτάκτης μηνύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν για κακοποίηση και βασανιστήρια
Στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η υπόθεση της Τσόι Μιν-κιουνγκ
Για πρώτη φορά, λιποτάκτης από τη Βόρεια Κορέα μηνύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν για κακοποίηση
Μια λιποτάκτης από τη Βόρεια Κορέα μηνύει τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους 4 αξιωματούχους της Πιονγιάνγκ για κακοποιήσεις που αντιμετώπισε όσο ήταν φυλακισμένη.
Η Τσόι Μιν-κιουνγκ διέφυγε από τη Βόρεια Κορέα στην Κίνα το 1997, αλλά επαναπατρίστηκε βίαια το 2008. Κατά την επιστροφή της, όπως κατήγγειλε, φυλακίστηκε σε κέντρο κράτησης στη βορειοανατολική κομητεία Ονσόνγκ, βασανίστηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από το καθεστώς.
Η Τσόι κατάφερε ξανά να αποδράσει από τη Βόρεια Κορέα το 2012 και εγκαταστάθηκε στη Νότια Κορέα. Στην αγωγή της αναφέρει ότι το ψυχολογικό τραύμα από την κακοποίηση που υπέστη παραμένει και ότι συνεχίζει να βασίζεται σε φαρμακευτική αγωγή.
Σύμφωνα με το BBC, οι αστικές και ποινικές κατηγορίες εναντίον του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να κατατεθούν στον εισαγγελέα της Σεούλ της Νότιας Κορέας, αύριο, Παρασκευή.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που λιποτάκτης γεννημένος στη Βόρεια Κορέα κινείται νομικά κατά του καθεστώτος, δήλωσε η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Νότια Κορέα NKDB, που βοηθά την Τσόι.
«Εύχομαι ειλικρινά αυτό το μικρό βήμα να γίνει ακρογωνιαίος λίθος για την αποκατάσταση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ώστε να μην υποφέρουν άλλοι αθώοι Βορειοκορεάτες υπό αυτό το βάναυσο καθεστώς», δήλωσε η Τσόι, σύμφωνα με δήλωση του Κέντρου Βάσεων Δεδομένων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βόρειας Κορέας (NKDB).
«Ως θύμα βασανιστηρίων και επιζήσασα του βορειοκορεατικού καθεστώτος, φέρω βαθιά και επείγουσα ευθύνη να θεωρήσω τη δυναστεία των Κιμ υπόλογη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε.
Το NKDB αναφέρει ότι σχεδιάζει επίσης να παραπέμψει την υπόθεση της Τσόι στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Τα δικαστήρια της Νότιας Κορέας έχουν στο παρελθόν αποφανθεί κατά της Βόρειας Κορέας για παρόμοιους ισχυρισμούς κακοποίησης που υπέβαλαν Νοτιοκορεάτες, αλλά τέτοιες ετυμηγορίες είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικές και αγνοούνται από την Πιονγιάνγκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.