- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις θα συζητηθούν απευθείας με τον Πούτιν
«Είμαστε έτοιμοι για μια τριμερή συνάντηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος
Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις θα συζητηθούν απευθείας με τον Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται «τα πάντα» για να συνάψει μια ουσιαστική συμφωνία ασφαλείας, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο κατά την κοινή του εμφάνιση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Όπως τόνισε, βασική προϋπόθεση αποτελεί η οικοδόμηση ενός ισχυρού ουκρανικού στρατού, που θα στηρίζεται σε επαρκή εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, κατάλληλη εκπαίδευση αλλά και πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες.
Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η επίτευξη αυτών των στόχων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη «μεγάλων χωρών» όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από την ενεργή συνεισφορά των Ευρωπαίων εταίρων της Ουκρανίας. Επανέλαβε ότι ο ουκρανικός λαός παραμένει ισχυρός και ενωμένος, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μέσα από διπλωματικά μέσα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Είμαστε ένας λαός με ισχυρή βούληση και στηρίζουμε την ιδέα του Προέδρου Τραμπ να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο».
Κλείνοντας, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Είμαστε έτοιμοι για μια τριμερή συνάντηση», δήλωσε, εκφράζοντας την επιθυμία να υπάρξει ένας νέος διπλωματικός κύκλος που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της «Συνόδου» με τους Ευρωπαίους ηγέτες τόνισε πως ζήτημα των εδαφικών παραχωρήσεων – το πιο ευαίσθητο θέμα στις συνομιλίες – θα κριθεί σε μελλοντική, αλλά ακόμη απρογραμμάτιστη, κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τους NYT.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.