- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πηγαίνει μαζί με τον Ζελένσκι στη συνάντηση με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον
Ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι παρόντες
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συνοδεύσει τον Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με Τραμπ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συνοδεύσει τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Χ, η φον ντερ Λάιεν θα υποδεχθεί το απόγευμα της Κυριακής και τον Ουκρανό πρόεδρο στις Βρυξέλλες και μαζί θα μεταβούν αύριο, Δευτέρα, στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Κατόπιν αιτήματος του προέδρου Ζελένσκι, θα συμμετάσχω στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στον Λευκό Οίκο αύριο», ανέφερε.
This afternoon, I will welcome @ZelenskyyUa in Brussels.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 17, 2025
Together, we will participate in the Coalition of Willing VTC.
At the request of President Zelenskyy, I will join the meeting with President Trump and other European leaders in the White House tomorrow.
Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι παρών στη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι θα είναι και ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς (με το Sky News να αναφέρει ότι το ίδιο θα πράξει και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι).
«Το ταξίδι θα χρησιμεύσει ως ανταλλαγή πληροφοριών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου.
«Ο καγκελάριος Μερτς θα συζητήσει την κατάσταση των ειρηνευτικών προσπαθειών με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και θα υπογραμμίσει το ενδιαφέρον της Γερμανίας για μια ταχεία συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, εγγυήσεις ασφαλείας, ζητήματα εδαφών και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη στην Ουκρανία, στην άμυνά της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση της πίεσης μέσω κυρώσεων», πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντηση της «Συμμαχίας των Προθύμων».
Τη συμμετοχή τους στη συνάντηση επιβεβαίωσαν, επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.
Το σκεπτικό είναι ότι ο Στουμπ μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν εντάσεων μεταξύ του Τραμπ και του Ζελένσκι και να πείσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμπεριλάβει την Ευρώπη σε τυχόν περαιτέρω συνομιλίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Οι αντιφάσεις μιας πλατφόρμας που διχάζει
Κατασκοπεία, σύσταση συμμοριών, υπεργολαβία τρομοκρατίας και οι προειδοποιήσεις του Εμμανουέλ Ραζαβί
Σοβαρό κενό ασφαλείας στην αεράμυνα των ΗΠΑ
Κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση
Οι ΗΠΑ έχουν διεξαγάγει πάνω από 7.800 αεροπορικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε ο πόλεμος
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων
Είναι αποκλεισμός, εμπάργκο ή οικονομικός πόλεμος;
Πληροφορίες διεθνών μέσων μιλούν για στοχοποίηση άνω των πέντε πυραυλακάτων – Χωρίς επίσημη επιβεβαίωση
Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση των επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους
Πύρινη σφαίρα φώτισε τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και καταγράφηκε από επιβάτη σε πτήση
Οι όροι της συμφωνίας, κυρίως οι οικονομικοί
Νέος νόμος επιτρέπει άμβλωση έως 12 εβδομάδες, αλλά οι εκλογές απειλούν την άμεση εφαρμογή του
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Άντριου την ίδια διάκριση το 2022
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.