- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιές στην Ισπανία: Συλλήψεις ύποπτων για εμπρησμό - Δεύτερος θάνατος εθελοντή πυροσβέστη
Δέκα άτομα έχουν συλληφθεί από την 1η Ιουνίου
Φωτιές στην Ισπανία: Συλλήψεις ύποπτων για εμπρησμό - Δεύτερος θάνατος εθελοντή πυροσβέστη
Ένας δεύτερος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του μετά από μάχη με τις φλόγες σε πυρκαγιά που ξέσπασε στη βόρεια επαρχία του Λεόν στην Ισπανία, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που φέρεται να έβαλε φωτιά σε άλλο σημείο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών των τελευταίων 20 ετών.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας ανέφεραν ότι ο άνδρας υπέστη εγκαύματα στο 85% του σώματός του, αφού παγιδεύτηκε μαζί με έναν άλλο εθελοντή κοντά στην πόλη Nogarejas, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες με χορτοκοπτικά. Είναι ο έβδομος θανάτος που συνδέεται με τις πυρκαγιές φέτος.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα στη βόρεια επαρχία Ζαμόρα για την πρόκληση πυρκαγιάς που κατέκαψε 4.000 εκτάρια (15,4 τετραγωνικά μίλια), ενώ ένας άλλος άνδρας συνελήφθη για την πρόκληση έξι πυρκαγιών νωρίτερα τον Αύγουστο στη νότια επαρχία Μάλαγα.
Δέκα άτομα έχουν συλληφθεί από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ερευνά άλλα 38 άτομα για σκόπιμη πρόκληση δασικών πυρκαγιών. Οι καταδικασμένοι εμπρηστές στην Ισπανία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών και βαριά πρόστιμα.
Τρεις πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω εγκαυμάτων που υπέστησαν κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς κοντά στην Ουρένσε, στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας.
Οι πυρκαγιές στην Ισπανία τροφοδοτούνται από ένα από τα μεγαλύτερα κύματα καύσωνα από τότε που άρχισαν να καταγράφονται. Φέτος έχουν καταστρέψει περίπου 148.000 εκτάρια (571 τετραγωνικά μίλια) στην Ισπανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη έκταση από το 2006.
Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τέταρτο των 512.000 εκταρίων που έχουν καεί στην ΕΕ μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποίηση: Το άρθρο περιλαμβάνει περιγραφές κακοποίησης
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η επόμενη μέρα των Ηνωμένων Πολιτειών
Το φέρετρο του Χαμενεΐ εκτέθηκε σε υπαίθριο χώρο, κάτω από γυάλινη προθήκη
Όσα έγιναν στη λαμπερή βραδιά για τα 250 χρόνια Ανεξαρτησίας
Η ανοχή μας στην αναρχία και την ανομία είναι ένας αυτοτραυματισμός, ένας ευνουχισμός του πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού και πολιτισμικού μας κεφαλαίου ως μελών της κοινωνίας
Οι κόλακες του Ντόναλντ Τραμπ, η ερωτοτροπία μερικών ευρωπαϊκών χωρών με την Τουρκία και οι προοπτικές της Ατλαντικής Συμμαχίας
Σε περίπου 38.500 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
Θα ήταν η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που θα πήγαιναν όλοι μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ιράν τον αποχαιρετά - Δείτε live εικόνα
Ανατριχιαστικές πληροφορίες για το πώς προσπάθησαν να διαλύσουν το πτώμα της
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της
Από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και τους «ελέγχους και ισορροπίες» των ιδρυτών-πατέρων, στη σύγχρονη ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας και τις προκλήσεις της εποχής Τραμπ
Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ από το όρος Ράσμορ για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας
Το «Κόκκινο Τείχος» της βορειοανατολικής Αγγλίας και μια εργατούπολη σε μετάβαση
Μια επέτειος στην οποία οι ΗΠΑ αποδεικνύουν ξανά πως είναι καταδικασμένες να αλλάζουν
Για χρεοκοπημένο κράτος κάνει λόγο η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αντιπροσωπείες από περισσότερα από 30 κράτη βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα του Ιράν
O πρόεδρος εμφανίζεται στο κέντρο αφίσας με τίτλο «America's Eras Tour»
Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία
Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί θα περιμένει έως και 10 ώρες μέχρι να ξεκινήσει το προσκύνημα στη σορό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.