- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ επιτίθεται στη «woke» Jaguar - Aποκαλεί ντροπή τη νέα καμπάνιά της
Επικρίνει τη νέα στρατηγική της εταιρίας εν μέσω σημαντικών αλλαγών στην ηγεσία
Kριτική από τον Ντόναλντ Τραμπ δέχεται η Jaguar για τη «woke» διαφήμισή της - Η εταιρεία βρίσκεται σε περίοδο ριζικών αλλαγών, ανακοίνωσε νέο CEO.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Jaguar Land Rover (JLR) λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και εν μέσω ενός έντονου επαναπροσδιορισμού της εικόνας της.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η JLR βρίσκεται σε «απόλυτο χάος» και πως ο προηγούμενος επικεφαλής αποχώρησε από την εταιρεία «με ντροπή». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας «ανόητη» και «woke».
Λίγο νωρίτερα, η JLR είχε ανακοινώσει ότι ο Π.Μ. Μπαλατζί, επικεφαλής οικονομικών του ομίλου Tata Motors (μητρική εταιρεία της JLR), θα αναλάβει καθήκοντα CEO από τον Νοέμβριο. Ο Μπαλατζί θα είναι ο πρώτος Ινδός επικεφαλής στην ιστορία της Jaguar Land Rover.
Ο απερχόμενος CEO, Άντριαν Μάρντελ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από 35 χρόνια στην εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, προώθησε αμφιλεγόμενες αλλαγές, όπως η απόσυρση του εμβληματικού λογότυπου με την ιαγουάρο και η στροφή στην ηλεκτροκίνηση.
Παρά τις αντιδράσεις, η JLR σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας δεκαετίας υπό την ηγεσία του Μάρντελ. Η εταιρεία επισημαίνει ότι η αποχώρησή του δεν συνδέεται με τις πρόσφατες αντιδράσεις και ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.
Μέσω της πλατφόρμας Truth Social, ο Τραμπ συνέκρινε την Jaguar με την αμερικανική εταιρεία ένδυσης American Eagle, η οποία επίσης προκάλεσε αντιδράσεις με μια viral καμπάνια που πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Σίντνεϊ Σουίνι.
«Η καμπάνια της American Eagle είναι η πιο "καυτή" αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Τραμπ, επαινώντας τη Σουίνι, η οποία φέρεται να είναι εγγεγραμμένη Ρεπουμπλικανή.
Αντιθέτως, δήλωσε: «Η Jaguar έκανε μια ανόητη και σοβαρά woke διαφήμιση, που είναι απόλυτη καταστροφή! Ποιος θέλει να αγοράσει Jaguar μετά από αυτό;».
Ο νέος CEO, Π.Μ. Μπαλατζί, θα μετακινηθεί από τον όμιλο Tata Motors, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Ινδία και ιδιοκτήτη της JLR. Η άφιξή του συμπίπτει με μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη πλήρως ηλεκτρική της σειρά το 2026.
Το νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο Type 00, που παρουσιάστηκε το περασμένο έτος, δίχασε το κοινό. Κάποιοι το χαρακτήρισαν «συναρπαστικό», άλλοι όμως «άθλιο» και πρότειναν στους σχεδιαστές να «επιστρέψουν στο σχέδιο από την αρχή».
Ως μέρος της νέας της ταυτότητας, η Jaguar κυκλοφόρησε μια διαφήμιση με μοντέλα ντυμένα με έντονα χρώματα, σε ένα ροζ, ερημικό τοπίο – χωρίς την παρουσία αυτοκινήτου ή του γνωστού λογοτύπου της.
Το σποτ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς σηματοδότησε μια ριζική απομάκρυνση από το παραδοσιακό ύφος και κοινό της εταιρείας.
Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός ΗΠΑ, η JLR επηρεάζεται επίσης από την πολιτική δασμών της κυβέρνησης Τραμπ. Τον Ιούλιο, ανακοίνωσε περικοπή 500 διοικητικών θέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε
Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.