- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: «Έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με Πούτιν για την ειρήνη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί σε διάλογο κορυφής
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν, μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου πως στηρίζει την επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών «οποιαδήποτε στιγμή».
Όπως ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «ακούσαμε τις δηλώσεις που έρχονται από τη Ρωσία. Αν πρόκειται για ειλικρινή πρόθεση να τερματιστεί ο πόλεμος με αξιοπρέπεια και να εγκαθιδρυθεί μία πραγματικά διαρκής ειρήνη – και όχι απλώς μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος ή να καθυστερήσουν οι κυρώσεις – τότε η Ουκρανία επαναβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της να συναντηθεί σε επίπεδο ηγετών, οποιαδήποτε στιγμή».
Στη συνέχεια, εξήγησε γιατί είναι απαραίτητη μια απευθείας συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο για την πρόοδο των συνομιλιών: «Καταλαβαίνουμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις στη Ρωσία και ποιος πρέπει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο. Το καταλαβαίνει και ολόκληρος ο κόσμος», δήλωσε.
«Η Ουκρανία προτείνει να περάσουμε από δηλώσεις και τεχνικού επιπέδου συναντήσεις, σε συνομιλίες κορυφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν προτείνει. Η Ουκρανία το έχει υποστηρίξει. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ετοιμότητα της Ρωσίας».
Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τις προσπάθειές του να συμβάλει στον τερματισμό της σύγκρουσης, αναγνωρίζοντας εμμέσως την επίδραση που μπορεί να έχει η στάση του απέναντι στις τελευταίες κινήσεις του Πούτιν.
(Πηγή: The Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Τι κίνητρα βλέπουν οι Αρχές
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.